Umeå Kommun nu Båstadsanpassad!

Som alla känner till så är det ju omval i Båstad på söndag. Här drar Umeå Kommun sitt strå till stacken genom att erbjuda möjlighet att förtidsrösta för de som befinner sig här och annars skulle blivit Båstadslösa. För övrigt är vi den enda kommunen i länet som erbjuder denna möjlighet.

 Trottoarpratarna klara med viktig information. 
Jag tycker det är bra att möjligheten finns att förtidsrösta troligen finns det ett antal Båstadsbor som pluggar på universitetet eller av andra skäl finns i Umeå som härigenom får chansen i omvalet.

Dessutom ger ju omvalet även en chans för alla andra som är missnöjda efter höstens val. Enda kravet är ju att man skriver sig i Båstad för fyra veckor sedan för att få rösta på söndag. Lite förvånad att inte Båstads kommun använt detta som en möjlighet att öka sin befolkning:

”Är du missnöjd med valet i höstas? Skriv dej i Båstad för en andra chans!”

Sedan tycker jag vi i Umeå kunde gjort lite mer för att informera om omvalet.

Man skulle kunna tänka sig att byta namn på vårt kommunala bostadsbolag till AB Båstaden, eller VKs bil och husbilaga på onsdagaer skulle kunnat hela Bil och Båstad denna vecka.

Nåväl vi får hoppas att det blir ett omval till så det går att marknadsföra lite bättre.
skall för övrigt bli intressant att se vem den förste röstaren blir. Idag uppgick antalet förtidsröstande här på stadshuset till 0.

 Lite kortare öppettider än vid normal förtidsröstning

 Den förste som kommer och röstar får nöjet att fälla ut röstningsbåset som är i orört originalskick (alternativt anpassat för väldigt tunna personer)

 Här inne sitter normalt sett röstningsförrättarna Olov och Tordleif. Men nu var de visst ute för att tillsammans med Missing People leta efter Båstadsbor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.