Fler poliser löser inte problemen med ökad kriminalitet

Detta med att börja blogga efter en paus var inte enkelt, men nu är det dags att komma igång igen efter julpausen.

I dag presenterade Robert Englund från Fores  ett inlägg på Aftonbladet Debatt som jag tycker var intressant!

Det handlar om att fler poliser inte är lösningen om vi vill minska problemen med kriminalitet och brottslighet i samhället.
Lite som frågan om vad man skall göra med en läckande båt, ösa eller täta läckorna.
Fler poliser och hårdare tag mot brottsligheten är givetvis viktigt och någonting som behövs. Men ska man i grunden komma tillrätta med problemen så krävs det mer omfattande samhällsförändringar. Man måste komma tillrätta med orsakerna till kriminalitetens uppkomst. Lite om de bakomliggande teorierna kan man läsa i denna rapport: Hela Staden.

Här ha vi faktiskt fortfarande chansen i Umeå, vi ser på vissa håll problem med ökande brottslighet, men vi är fortfarande i mångt och mycket en trygg liten Norrlandsstad.

Jag vet att VK kommer skriva om problemen med ökande segregation i växande städer framöver och jag hoppas vi kan få en klok och konstruktiv debatt om hur vi bygger ett Umeå där alla trivs, känner sig välkomna och känner sig trygga!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Knutte

    Klart att strängare straff minskar brottsligheten. Hur många skulle överträda hastighetsbegränsningen om vb blev av med körkortet på livstid.

  2. Basic rules

    Märkligt resonemang, då det gäller trivseln i städer och förorter är inte alla välkomna – kriminella gäng ska ständigt ’bearbetas’, där Har Uppsala polisen varit framgångsrik, vilket tär på resurserna så mer poliser krävs inte minst så att vi får slut på gruppvåldtäkterna. Där ska utvisning ske OMG !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.