Blir det ens en tummetott till landsbygden i morgon?

För ett drygt år sedan så presenterade Den parlamentariska landsbygdskommittén sina 75 förslag till som man kallade rapporten: ”En sammanhållen politik för Sveriges landsbygder ”.

Nu verkar det som att dessa kloka förslag och goda ideér kommer begravs längst ner i en pappersbunt på regeringskansliet! Så tolkar jag i alla fall det som Kristina Yngwe Centerpartiets ledamot i Landsbygdskommittén skriver idag. (Se bild nedan).

landsbygdskommitten

 

Vidare blir man ju fundersam när Miljöpartiet ett av de två regeringspartierna går ut med att man vill sänka skatten i Sveriges 23 glesbygdskommuner. Antingen så vill man passa på och presentera det göttigaste ur den kommande proppen, alternativt så kommer detta förslag inte finnas med i proppen!

I vilket fall så är det väldigt märkligt agerat av ett regeringsparti. Praxis är ju att regeringen står bakom sina propositioner och att man inte läcker före presskonferenser.

Farhågor om att det inte blir så mycket av löftena till landsbygden omnämns även i denna insändare ”Sveket mot landsbygdens kommuner” författad av kommunalråden för Region 8 kommunerna här i Västerbotten.

Nåväl, vi får se vad som kommer i proppen i morgon. I vilket fall så kommer Centerpartiet att bevaka frågan och tycker vi propositionen är för tunn så återkommer vi i riksdagen med en följdmotion för att försöka rätta till det vi tycker saknas!

En kommentar

  1. Svenne

    Löfven gick ju ut med att landsbygden måste leva för att kunna ta hand om storstadsborna när de ska ut i naturen. Med andra ord skall landsbygden bli en lekstuga för stadströtta storstadsbor. Vi som bor här ska tydligen bli nån form av lektanter och lekfarbröder inte tänker de på att vi producerar deras mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.