S och M – Umeås oheliga allians

Insändare publicerad i VF, även inskickat till VK

S och M – Umeås oheliga allians

Moderaternas gruppledare Anders Ågren bekräftar i sin replik bilden av det politiska läget i Umeå; att M hellre minimerar Vänsterpartiets inflytande än att vara en opposition som vill ta makten.

Ett exempel på Vänsterpartiets oansvarighet är försöket med 6 timmars arbetsdag, enligt Ågren. Men det är en av de saker vi är mest stolta över, en reform som gett kommunens personal på en arbetsplats bättre arbetsförhållanden.  Vi diskuterar gärna våra förslag, hur vi vill göra Umeå till en bättre kommun, där välfärden får tillräckligt med resurser och orättvisorna minskar. Vi är det enda partiet i fullmäktige som föreslår att löneökningar ska kompenseras, så att personalen, brukarna och medborgarna ska slippa nedskärningar i välfärden. Vi debatterar gärna dessa frågor, medan Ågren tar mest chansen i sin replik att försöka smutskasta sina motståndare.

I sin iver att minimera Vänsterpartiets inflytande istället för att driva sin egen politik så stödjer M ett minoritetsstyre av S/MP.  Genom sin gemensamma valtekniska allians stödjer de S, vilket gör Ågren delansvarig för nuvarande oordning och bristande transparens i styret av Umeå kommun. M väljer att stödja S och S väljer att stödja M. Det är verkligheten i dagens Umeå.

I Vänsterpartiet tycker vi att Umeå kommun förtjänar en tydlig majoritet som kan prioritera välfärden och minska orättvisorna i samhället. En övervägande majoritet av Umeåborna röstade i senaste kommunvalet för en rödgrönrosa politik. Men S och M väljer att försöka glömma detta och istället stödja varandra i en mittensörja, där M försöker dra S högerut och S stödjer sig på M för att behålla makten. Det är uppenbart att det behövs mindre S/M i kommunpolitiken. En röst på Ågren är också en röst på Lindberg.

Ulrika Edman, kommunstyrelsens arbetsutskott (V)
Mattias Sehlstedt, ers kommunstyrelsens arbetsutskott (V)

För att följa hela debatten på VF:

http://www.folkbladet.nu/1781748/s-och-m-umeas-oheliga-allians

http://www.folkbladet.nu/1776375/m-vi-vill-visst-ta-makten

http://www.folkbladet.nu/1773358/moderaternas-vilja-att-styra-ekar-tomt

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.