Är det sitt anseende som Maud är rädd om?

Näringsminister Maud Olofsson (C) är inte lätt att boka upp. Hon är en upptagen minister med flera ansvarsområden på sitt departement och är dessutom partiledare och vice statsminister.
Detta vet facken på Volvo Lastvagnar i Umeå.

De har i flera månader försökt få till ett möte med Olofsson, där de kan få träffas och prata igenom läget på Volvo och deras oro för framtiden. Men hittills utan framgång.

Däremot tog det en särskoleklass på Ålidhemsskolan i Umeå bara ett enda brev för att få till ett möte med Olofsson.
De skrev till både Näringsdepartementet och till Vägverket för att få reda på varför de norrländska vägarna är så dåliga.

Det tyckte Maud Olofsson var så viktigt, trots att vägar inte ingår i hennes departement, att hon idag besökte klasserna.
– Jag tycker det är viktigt att uppmuntra elever som skriver brev så här, sa Maud Olofsson om besöket.
– De visar ett engagemang och det är viktigt att visa att det betyder något.

När Västerbottensnytt frågar om inte facken på Volvo Lastvagnar är värda ett besök från näringsministern säger Maud Olofsson att hon redan har varit där.
– Jag har redan träffat dem, nu vid de senaste uppsägningarna till exempel. Och jag tycker att vi hade en bra diskussion.

Men IF Metalls ordförande, William Frank, menar att det inte är ett sådant besök facken på Volvo Lastvagnar är ute efter.
– Då satt vi allihop, företagsledning och vi. Det blir inte riktigt samma sak. Vi vill kunna prata med henne ensamma, vi från facken, och få henne att förstå hur viktigt det är att transportstödet fungerar och att vi måste få behålla monteringen här i Umeå.

– Det viktiga var att de fick träffa koncernchefen Leif Johansson häromdan. tycker Maud Olofsson. Det är ju trots allt han och bolagsstyrelsen som bestämmer hur företaget ska skötas.

William Frank tycker att det är synd att näringsministern väljer att istället träffa en skolklass.
– Jag tycker hon ska ta sig en funderare på om det är hon som ansvarar för vägarna i regeringen, jag tror inte det är det. Men om hon anser att det är viktigare att prata med en skolklass istället för med facken på Volvo Lastvagnar om vår framtid – då vet jag vad hon har tagit för beslut.

Antingen är damen ifråga tjurig eller så går det nån slags prestige i frågan. Men en sak är jag övertygad om och det är att Maud Olofsson Centerpari har svikit sina Norrlänska väljare. Vad i allsin värld har hon att förlora på att prata med fack klubben på volvo? Sitt anseende?

/ Mattsson

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Alliansväljare

    Av vilken anledning ska hon träffa just facket på Volvo Lastvagnar? Varför är just detta fack viktigt, anser du?

  2. Kent-Erik Mattsson

    Svar till Alliansväljare (2009-10-19 22:54)
    Varför är hon i verksamheter hon inte har något att göra med?
    Hon är Näringsminister och önskas närvara vid en frågestund som rör en grupp människor som är orolig för sin framtid!
    Jag vill kalla det snudd på arogans att nonchalera Metallklubben på det sätt hon gör.

    Och för övrigt tycker jag att alla LO-fack har en viktig funktion i samhället och hon är säkert välkommen att besöka fler om hon så önskar.
    / Mattsson

  3. Alliansväljare

    Det är så typiskt er vänstersympatisörer att hacka på alliansen vad gäller allt som händer och sker i samhället. Det är snudd på komiskt! Jag är också med i facket (opolitiskt sådant!), men respekterar att landets näringsminister inte kan komma på våra möten. Märkligt att hon ska behöva förklara sig hela tiden. Förväntningarna är tydligen stora efter lång tids socialdemokratiskt styre. Jag kan på sätt och vis förstå tankegången, eftersom alliansen har mycket att rensa upp efter många års vanstyre från vänstern av landet Sverige…

  4. Hans Mårtensson

    Kent-Erik! Dina första korta stycken tyder på gott förstånd och god insikt. En minister är inte lätt att boka upp. Och jag tycker det hedrar henne att hon besökte särskoleklassen.
    Sedan spårar din argumentation ut. Jag ser framför mig hur 1000 starka metallare, män och kvinnor, gemensamt ondgör sig över att hon besöker en grupp av de allra svagaste i samhället.De har inget fack, de backas inte upp av högljudda vänsterpartier, de har inte ens rösträtt. Metallarna skall skämmas över jämförelsen! I mina ögon GÅR HON MED STÄRKT ANSEENDE UR DETTA VAL! Hälsar Hans Mårtensson (C)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.