Offentlighetsprincipen sätts på prov

Vi har försökt testa offentlighetsprincipen på flera olika sätt, vi har bland annat begärt ut Lennart Holmlunds mail mellan honom och Anders E Björkman. Dessa handlingar fick vi ut på en gång utan problem. Vi ville sedan ta kontakt med självaste Lennart Holmlund och höra med honom vad han anser om att vem som helst kan läsa hans mail. Vi ringde honom i två dagar utan svar. Den tredje dagen fick vi reda på att han ringt upp kontoret så vi beslöt oss för att ta ett litet besök upp på stadshuset och hälsa på honom.

Informationen på Stadshuset bemötte oss vänligt och talade tydligt om för oss vart vi skulle gå och vilka människor vi skulle vända oss till. En trappa upp mötte vi ett par damer som frågade vem vi sökte. Vi förklarade att vi sökte Lennart Holmlunds sekreterare eller självaste Lennart för att ställa några frågor. Ingen av dem var närvarande och kunde svara på våra frågor. Kvinnorna talade väldigt tydligt om för oss att bästa sättet att nå honom var på mail för ”han är såååå duktig på att svara där flickor”. Självklart visste vi (och resten av alla umeåbor) redan om det men vi ville prata med honom på tumanhand.

Istället har vi nu fått skriva ett mail till honom med våra frågor. Om vi får ärliga och utförliga svar av honom som damerna på hans jobb lovade återstår att se…

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Ellen

    Roligt att de behandlar er som småbarn (vad det låter som i alla fall)… Ni vet, de där barnen som skickar teckningar till statsministern eller någon annan storhet och får ett gulligt svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.