Social hållbarhet i praktiken

Hållbart är dött. Länge leve hållbarheten!

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi lever i ett fantastiskt utvecklat land. Vi vrakar och väljer bland varor och tjänster, bland vad vi ska göra och var vi ska vila. Men något gnager ändå i oss. Vi mår allt sämre psykiskt och längtar allt mer bort från det vi har. Vi lever helt enkelt inte tillräckligt hållbart. Samtidigt pratar vi ju inte om någonting annat. Allt ska ju vara så hållbart och miljövänligt. Vi plockar ju till och med upp hundbajset efter oss så vi inte ska skräpa ner för mycket. Men frågan är om vi inte börjar närma oss problem där. Hållbarhet som vi känner den idag är inte hållbart. Vi måste in med en annan dimension i hållbarhetsdiskussionerna. En dimension som tar det hela till en ny… just de, dimension.

Den hållbarhet som vi idag kallar hållbarhet är död. Men samtidigt så viktig plattform för den nya hållbarheten – den sociala hållbarheten. Den sociala hållbarheten tar hänsyn till miljö, till fåglar och till älgar. Men den tar också hänsyn till den mänskliga hållbarheten där psykisk ohälsa, arbetslöshet och mjuka värden är nog så viktiga.

Häng gärna med mig här på min blogg! Här kommer jag förklara varför social hållbarhet kommer att vara viktigare än aktiekurser, ordersaldon och lönevillkor för företag i framkanten inom tio år. Häng med nu eller bli akterseglade av de som kommer bakom oss.

Bli först att kommentera