Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Brott i nära relationer

10 000-tals, kanske uppåt 100 000 personer, utsätts varje år för kränkningar, hot och våld i nära relationer, enligt Polisens uppgifter. Nu vill man att fler ska våga anmäla dessa brott och därför tar Polisen hjälp via internet för kampanjen Kom till oss.

Här visar sig nätet vara en öppning för många som ananrs inte vågar ta kontakt. På en månad har man haft över 8 600 besök på webbplatsen som vänder sig både till de som är utsatta för brott i nära relationer och till de som är vittnen.

Polisens kampanj Kom till oss

Frågorna som tas upp på sajten är konkreta och direkta. Har det hänt dig? Hur går en anmälan till? Känner du någon utsatt? Hur påverkas barn? Är det du som slår?

På sajten finns också en möjlighet att direkt sudda ut webbhistoriken så att det ska bli svårare för andra som anänvder datorn att kunna upptäcka att man varit inne på Polisens kampanjsajt.

Hela upplägget signalerar allvar och djup respekt för den som utsatts för brott. Ett bra sätt att använda nätets möjligheter till kontaktskapande.

 

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>