Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Unga talar om sex på nätet

Igår kväll ledde jag ett samtal med unga och vuxna om nätet och sexualitet. Mycket bra att blanda åldrar för samtal om detta. 14-åringarna fick ge en inblick i sina nätliv och de vuxna fick ge av sina erfarenheter om hur goda relationer kan byggas upp.

Flera av de vuxna baxnade när ungdomarna, fräsmt tjejerna, berättade om hur de ”jämt” och ”alltid” fick sexuella förslag via Apberget och MSN. En 14-årig tjej berättade att när hon var elva kom hon i kontakt med en 19-årig kille som vekade urtrevlig. Han skrev till henne att han var ”låtskrivare” och hon tyckte som elvaåring att det jätteroligt att en så gammal kille verkade så snäll och ville prata med henne. Men så berätta rhon att efter några vändor av meddelanden frågade han om hon vill ha sex med honom och han skickade också sitt telefonnummer till henne.

”Då blockade jag honom med en gång”, berättar tjejen.

De andra ungdomarna nickade igenkännande och menade att det här är något som man får leva med. De gillar det inte men kan inte se någon lösning på problemet förutom att blockera alla ”äckliga gubbar”, som en av tjejerna uttryckte sig.

Samtalet fortsatte hela kvällen och engagemanget från både unga och vuxna var mycket stort. Bra av arrangörerna som kom från hälsovården, skolan och kyrkan att anordna en kväll som detta. Att samtala om nätet mellan unga och vuxna är oerhört givande. 
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.