Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Gratis internet i Umeå

Från och med i fredags finns det gratis internet på flygbussarna i Umeå. Nästa steg kan vara att erbjuda gratis uppkoppling i hela staden.

En väl fungerande och utbyggd infrastruktur är en nödvändig grund för en attraktiv, modern och inbjudande stad. Vägar, järnvägar, flyg och sjöfart måste fungera för att Umeå ska kunna anses som ett logistiskt centrum för hela regionen. Till denna infrastruktur måste vi idag fråga oss om inte ett väl fungerande internet även bör läggas till.

Därför är gratis uppkoppling på flygbussarna väl värt att lovorda. Nästa steg kan vara hela staden. Det skulle vara en stor framgång för alla studenter, för näringsliv, för allmänheten, för turister och besökare om hela Umeå erbjöd ett fritt nät med kraftfull bredbandsuppkoppling för alla att använda.

Mikael Öhlund, vd för Umeå kommunföretag, uttalar sig i ett pressmeddelande om bussarnas uppkoppling med orden:

— Det är viktigt att kollektivtrafiken har hög teknisk tillgänglighet. Det skapar ett stort mervärde för flygbussarnas resenärer och är en absolut nödvändighet för att höja vår attraktionskraft och status.

Samma kan sägas om hela staden. För att höja attraktionskraften och statusen på Umeå behöver staden ett tillgängligt fritt internet.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.