Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

VK siktar mot iPad

Västerbottens Kuriren lanserar en ”produkt för iPad” under 2011. Det är svaret från Sture Bergman, vd för Västerbottens-Kuriren, när tidningen med samma namn frågar länets makthavare vilka nyårslöften de har inför 2011.

— Just nu förbereder vi hela VK-koncernen för att kunna möta den snabba digitala medieutvecklingen, fortsätter Sture Bergman i VK (110103).

Liknande tongångar om satsning på digitala medier hörs från Ingvar Näslund, ansvarig utgivare, som i november 2010 skriver i sin blogg: ”Det vi vet är att den uppväxande generationen mer och mer lämnar datorn till förmån för mobilen. Den är också ett perfekt komplement till tidningen. För VK innebär det att vi ska öka satsningarna på information till mobilen. Redan idag är vår app till iPhone nedladdad i tusentals mobiler och fler nyheter är på gång. ”

2011 ser därmed ut att kunna bli intressant för VKs läsare. I flera år har man inom VK prövat sig fram med olika former av digital produktion och det har lett till att Ingvar Näslund två år i rad nominerats till Stora journalistpriset med motiveringarna ”För att han genom attraktiva lokala sajter och bloggar ger lokaljournalistiken nytt liv, från hårda nyheter i Åsele till vimmel i Vilhelmina” (2008) samt ”För att med bloggar flytta kommunalpolitiken i Umeå från tomma fullmäktigesalar in i Umeåbornas hemdatorer, med livlig debatt och vitaliserad demokrati som följd” (2007). 

Den satsningen mot digitala medier verkar nu fortsätta med full fart in i det nya året. Hur iPad-appen kommer att se ut och vilka andra digitala kanaler man satsar på kommer det att vara intressant att återkomma till.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.