Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Visa dina digitala bilder

Nu kan du publicera digitala bilder, filmer, texter som du skapat och förhoppningsvis få många fler som kan se dem. Det är Skellefteås lokaltidning Norran som med Norran Media Lab bjuder in alla som vill att lägga upp sina digitala alster.

”Vi ställer inga krav på att man måste ha en viss utbildning eller bakgrund för att få vara delaktig. Vi ställer heller inte krav på ålder utan vi tycker att alla ska få vara med”, skriver redaktionen för den nya publiceringstjänsten. En förhoppning är nu att många ska vilja vara med och sprida sina alster genom den nya tjänsten.

Att ljuset denna gång kommer från Skellefteå är inget att förvåna sig över. Västerbotten som län har många förmågor inom de digitala kreativa näringarna och inte minst finns dessa i Skellefteå. Här finns exempelvis företag som North Kingdom, NUITEQ, Arrowhead, Hello Future, nätverket The Lodge och utbildningar som exempelvis CrossMedia Interaction Design.

Alla dessa samlar människor som upptäckt möjligheterna till att starta företag och driva verksamhet inom den nya digitala kreativa industrin. Att Norran Media Lab nu öppnar i stan är ytterligare ett exempel på att Skellefteå håller hög klass inom den digitala branschen.

Här nedan en film som berättar lite mer om Norran Media Lab.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.