Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Måste ha kontakt!

Facebook darrar, men de sociala kanalerna på internet kommer att bestå, för människan kan inte leva ensam.

Enligt en ny undersökning överväger upp till en tredjedel av Facebook-användarna att gå ur Facebook. Framför allt säger man sig ha ledsnat på att andra uppdaterar i tid och otid om sådant man inte känner sig intresserad av.

Att Facebook skulle tappa taget är ingen omöjlighet. Här lokalt i Västerbotten fick vi se hur oerhört populära Apberget fick vika ner sig och nationellt har flera större sajter tvingats ge upp, till och med den enormt stora Lunarstorm.

Facebook har idag omkring 4,5 mijoner användarkonton i Sverige och cirka 800 miljoner över hela världen. Men trots det kan man inte vara säker på att alltid ha användarnas förtroende. Irritationen just nu gäller exempelvis inte bara vad folk skriver i sina statusuppdateringar utan även den tidslinje som Facebook i dagarna tvingar in sina användare i. En tidslinje som gör det möjligt att följa alla inlägg och aktiviteter som en användare genom åren gjort på Facebook.

Facebooks eget Hjälpcenter svämmas över av inlägg från hela världen där människor ber Facebook om att slippa tidslinjen. Men det verkar inte hjälpa. För trots alla ”I want my old FB” och ”I hate timeline” så måste nu alla användare av Facebook in i den nya presentationen av sin profil.

Kanske blir dessa irritationer på Facebook vägen till sajtens fall. Men även om Facebook får kasta in handduken så kommer de sociala kontakterna på nätet att bestå. Internet byger idag på kommunikation mellan människor och de samtalen kommer att fortsätta, vad än verktygen och plattformarna kommer att heta i framtiden.

Människor vill ha kontakt och bli berörda, det gäller både i det fysiak livet och det digitala. Och när dessa två liv idag smälter samman så gäller det än mer – vi vill ha kontakt.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Hans Hansson

    Vi ska dock vara ärliga med varför Apberget la ner, och det var deras oetiska förfarande med reklamförsäljning samt att de hade betaltjänster som riktade sig till minderåriga.

  2. Lisbet Olofsson

    Jag tänker också lite emd ett rfostigt leende i ena mungipan att här får man se ett fenomen uppenbara sig. Det finns coacher, postiva in i mörgen människor, de som förelöser och visar upps ina prestationer med att hjälpa andra med att rensa skrivbord, höja tillväxten och klippa sig ioch skaffa jobb.

    DESSA BORDE VÄLKOMNA EN FÖRÄNDRING, att riktigt gotta ned sig i nymodigheten och sättet att förnya något. De borde öppna sina armar och omfamna det nya som ska in.
    MEN NEJ – de darrar på manscheten och man undrar varför de då talar om för folk att arbetsvärlden ska vara lite upp och ned, att man ska se postitivt på det som är nytt etc.
    MEN ICKE – de får stora självan och går emot sig själv. INTRESSANT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.