Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Nu kommer de digitala glasögonen

Nu får vi snart veta mer om hur det går med Google Glass, de nya interaktiva glasögonen med kamera och uppkoppling mot nätet. På torsdag, 13 september, släpper Google en ny film och bilder om hur glasögonen kan användas. Det sker i samarbete med designern Diane von Furstenberg som använt dem under en modeshow för att fånga sina intryck.
“Jag är så överväldigad över att få introducera Glass för modevärlden och använda denna revolutionerande teknik för att ge alla ett unikt perspektiv på mode.”, säger Diane von Furstenberg .

Att Google samkör den tekniska utvecklingen av Google Glass med modevärlden väcker självfallet intresse. Ska de nya interaktiva glasögonen slå igenom så måste de också vara snygga att bära och inte se ut som någon teknikinstallation på skallen.
 
Håll utkik, mer kommer om denna utveckling av framtidens teknik som redan är här.

Här nedan finns en film om Google Glass, men det är en tidig film som visar mer hur det är tänkt att bli. Det som vi nu kommer att få se i samarbetet mellan Google och modeindustrin är mer förankrat i den verkliga användningen. Men håll till godo med denna film så länge.