Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Mästerlig design i Umeå

Häromdagen skrev jag om talanger från den digitala industrin i Västerbotten. Ytterligare en bland dessa som rör sig  i världsklass måste jag få lyfta fram. Det är Mikael Lugnegård, konceptdesigner som skapar helt fascinerande digitala bilder i sin dator.

Han har enorm kärlek till allt som har med motorer att göra och skapar bilder med fotografisk precision av motorcyklar, lastbilar och ombyggda hot rods.

I våras tänkte han ta sig tre veckor för ett projekt som han kallar The 79 Coupe, ett projekt där han ritar och skapar hot rods med sådan detalj att de skulle kunna byggas i verkligheten. De tre veckorna blev till fyra månader innan han kom ut ur sin studio. Resultatet blev bilder som denna höst väcker uppmärksamhet över hela världen bland designers och bilentusiaster. Bilderna av hot rod-bilar i närmast fotografisk precision har gett honom en plats på sajter och i tidningar som Car Body Design, Keyshot, AutoConception, Motoring Exposure och svenska Gasoline.

Att Umeå kan vara bas för en sådan professionalitet inom den digitala kreativa industrin är något som vi alla i Västerbotten kan vara stolta över.

Här nedan ser du ett par av Mikael Lugnegårds bilder som han alltså inte tagit med någon kamera utan skapat digitalt i sin dator. Fler bilder finner du på hans egen hemsida. Och vill du läsa mer om honom finns en intervju på InfoTech Umeå.


 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.