Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Umeå flygplats hyllas på Umeågalan

Vad vore Umeå utan sin flygplats. Trycket är stort med ett stigande antal resenärer och i dagarna inleds en utbyggnad av flygplatsen Umeå Airport för att kunna ta emot målet en miljon besökare per år.

Inte minst har näringslivet i regionen ett mycke stort behov av en fungerande flygplats som snabbt kan transportera folk både till och från Umeå. För it-branschen är den exemplevis av mycket stor betydelse då man vill locka hemvändare upp till Umeå för att söka jobb i regionen. Då krävs en flygplats som fungerar.

Likaså behöver it-företag som konkurrerar med marknaden både i Stockholm och på internationellt plan en fungerande Umeå Airport.

Att flygplatsen vinner Årets huvudpartnerspris 2012 vid Umeågalan är en utmärkelse som inte bara it-branschen utan många sektorer i näringslivet kan glädje sig åt.

Så här lyder nomineringen:

"Årets huvudpartnerspris 2012  går till ett företag som med sin givna plats i Umeås näringsliv är ett nav för tillväxt. Idag sysselsätter anläggningen över 500 personer i Umeå och platsen är viktig för stadens utveckling och kompetensväxling. Redan 1962 startades verksamheten och har gått i bräschen med sitt engagerande miljötänk. Miljöcertifierades redan 1999 och idag kan du även ta dig till och från på ett miljömässigt sätt. Med sin framtidstro för regionen utvecklar man nu en mötesplats som ger ett positivt intryck av Umeå och är en viktig pusselbit för fortsatt tillväxt inom regionen. För 2012 ser man fram emot en passagerarutveckling som passerar 1 miljon resenärer.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.