Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Kraven ökar på bättre mobiltäckning

Telia miljardsatsar och Tele2 lovar i pressmeddelande en ”omfattande uppgradering” av mobilnätet. Mobiloperatörerna låg i startgroparna för att svara på den hårda kritik som it-minister Anna-Karin Hatt levererade nyligen när hon tog operatörerna i örat och krävde bättre uppföljning av de löften som ges om täckning i hela landet.

Håller nu det som de stora mobiloperatörerna skriver om i sina pressmeddelanden kommer vi under närmaste året få en stark uppgradering av mobilnätet i hela landet. Det är nödvändigt eftersom allt fler börjar använda mobiltelefoner och surfplattor istället för fasta datorer. Samtidigt ser vi hur allt fler tjänster erbjuds mobilt. Senast idag skriver Västerbottens Kurirens chefredaktör Ingvar Näslund om den satsning som VK gör på att finnas tillgängligt med nyheter också i mobiltelefoner.

Sammantaget innebär detta att kraven ökar på att det ska gå att surfa in på internet överallt – ute i båten, i staden, i skogen och till fjälls. Då måste mobiloperatörerna vara på tå för att motsvara behoven.
 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.