Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Fortsatt nej till avlyssning

Bredbandsleverantören T3 säger nej till att öppna sina servrar och sina kunders trafik för automatisk avlyssning för polis och SÄPO. Detta meddelade företaget nyligen i ett pressmeddelande. Efter de senaste dagarnas debatt klargör man nu sin hållning. Ingen automatisk avlyssning och tappning från kundernas trafik kommer företaget att tillåta.

– Självklart skall vi hjälpa myndigheter i bekämpningen av brottslingar men vi är mycket måna om våra kunders trygghet varför vi granskar varje fall av informationsföreläggande som berör oss. Intrånget måste vara av en viss omfattning för att en rättighetshavare ska få ut uppgifterna, och vi gör det på ett sätt där vi med alla medel värnar våra kunders integritet, understryker T3s VD Johan Hellström på företagets Facebooksida idag.

Uttalandet har aktualiserats efter de senaste dagarnas rapporter i media om att Säpo och andra brottsbekämpande myndigheter förhandlat med teleoperatörer för att få direkttillgång till trafikdata från företag som lagrar surf-, mejl- och samtalsuppgifter.

Något sådant kommer alltså T3 inte att tillåta, hävdar man.

Även operatören Bahnhof har meddelat att de inte kommer att öppna sina servrar och kunders trafik för automatisk avlyssning.

Se mer på T3s webb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.