Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Vinnare är den med makt över all data

Den som äger makten att tolka all data kommer att vinna.

Håll i hatten alla som arbetar med tillverkning, handel, hälsovård, utbildning, media, fastighetsförvaltning, energi eller snart sagt vilket område som helst. Datamängderna kommer att förändra er tillvaro.

Orsaken är att mängden data växer explosionsartat. Siffrorna kan vara lite svåra att ta in. Enligt EMC, ett företag som arbetar med informationshantering, kommer dagens 4,4 biljoner gigabyte att öka tiofaldigt till 44 biljoner gigabyte år 2020, allt enligt företagets rapport Digital Universe.

I ett pressmeddelande säger Magnus Backman, Field CTO på EMC Sverige:

– Just nu har vi en kombination av trender som drivs av människor och organisationer världen över. Dessa är mobilitet, moln, big data och sociala upplevelser som tillsammans står för den enorma tillväxten av vårat digitala universum. De senaste 50 åren har vi gått från analoga metoder och former till helt digitaliserade.

Och han fortsätter:

– Nu tas steget att ansluta alla andra ”saker” på jorden, från våra konsumentartiklar, hem, bilar och sensorer från utrustning där vi kan dra fördelar av dess data och insikter.

Vinnarna i denna utveckling är, enligt EMC, de företag och organisationer som kommer att kunna använda dessa datamängder och många datakällor för att med analysmetoder att skapa insikter och mervärde som konkurrensfördelar, nya värden för kunderna eller kanske en bättre patientvård i hälsosektorn.

De som klarar av att utveckla analysmetoder för företag och organisationer kommer att bli efterfrågade. Det finns makt i hanteringen av datamängderna och säkerligen kommer vi att få se helt nya företag som byggs upp utifrån dessa förutsättningar.

Mängden av data kan innebära att vi inom några år får se stadiga bjässar plötsligt stå som förlorare på elefantkyrkogården, medan nya uppstickare lär sig kryssa bekvämt på det växande informationshavet.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.