Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

24 timmar hårt arbete

På 24 timmar ska utvecklarna och programmerarna bygga grundstommen till sin idé, presentera en prototyp och lägga fram den inför en granskande jury. Det är konceptet för 24hBootUp, ett så kallat hackathon den 23 – 24 maj i Umeå.

Inom it-branschen har olika former av hackathon blivit populära under de senaste åren. Jag pratade exempelvis nyligen med några bankanställda som samlat ihop ett antal utvecklare på deras kontor för att under 24 timmar plocka ihop sina idéer om hur bankkunder ska kunna använda sig av mobila tjänster. Stora företag kan alltså använda metoden.

Ordet hackathon är en sammanslagning av ”hack” och ”marathon”, att hacka kan här ses som synonymt med att utveckla kod och marathon syftar på att det är en riktigt snabb och intensiv insats under en komprimerad tid, ofta 24 timmar.

När 24hBootUp arrangeras i Umeå av Dohi Sweden tillsammans med InfoTech Umeå är arrangemanget öppet för alla att vara med. Inte bara programmerare kan finnas med i lagen utan även designers och affärsutvecklare har viktiga roller att fylla för att idéerna verkligen ska bli till fungerande produkter eller tjänster.

Förhoppningen är att många ska komma och att flera lag bildas. Det hela utmynnar då i en tävling där det gäller att under 24 timmar skapa en produkt eller tjänst som kan göra nytta för användare.

Läs mer om arrangemanget här.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.