Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Gör om VINNOVA

Under en paneldebatt i Almedalen släpper generaldirektör Charlotte Brogren, VINNOVA, sin nyhet. En tävling ska utlysas för att få in idéer om hur VINNOVA ska kunna förändra sina urvalsprocesser när stöd ska ges till företag och projekt.

– Vi kommer inom några veckor att gå ut med en innovationstävling för hur vi kan förbättra våra innovationsprocesser. Vinnarna får sedan prototypa sina idéer, säger Charlotte Brogren.

Att en myndighet på detta sätt öppet bjuder in till att göra om och förändra myndighetens processer är inte helt vanligt och Brogren kommenterar det med ett leende:

– Det är lite scary.

Scary, kan det förvisso vara, men också mycket intressant och lockande. VINNOVA är en myndighet som driver olika utlysningar under begrepp som Utmaningsdriven innovation. När myndigheten nu själva går in i en sådan process är det med stor spänning som vi kan följa resultatet.

Unikt och modigt.

Lanseringen av tävlingen kommer att läggas ut på VINNOVAs sajt under sommaren. Håll ögonen öppna efter den.

sisp140701_03

 

Charlotte Brogren, generaldirektör för VINNOVA, bjuder in till tävling för att förbättra myndighetens verksamhet. Klementina Österberg, GU Holding, och Eva Vors, Microsoft, lyssnar.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.