Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Facebook på jobbet

Nyheten sprids snabbt över hela världen. ”Facebook at Work” ska bli en ny tjänst att använda på arbetstid.

India Today, Malaysian Insider, Japan Today, Financial Times, Namibia Press Agency,Reuters, The Guardian – alla rapporterar om ryktet att Facebook hyser planer på att ta sig in på arbetsplatserna på riktigt. För facebookar gör ju redan många på sitt arbete, och det är något som Facebook nu vill utnyttja, enligt vad ryktet säger. Facebook har dock inte officiellt bekräftat nyheten.

Trots det fylls ryktet med detaljer. The Guardian skriver att Facebook at Work kommer att innehålla ett nyhetsflöde, möjlighet att skicka meddelanden och skapa grupper. Även någon form av projektverktyg kommer att finnas med för att användarna ska kunna dela dokument.

Mashable menar att konton på Facebook at Work kommer att vara separerat från användarnas privata konton.

Är ryktet sant kan Facebook at Work bli en allvarlig konkurrent till både Linkedin och Google, men även Microsoft och IBM som har liknande verktyg för anställda. Om säkerheten dessutom kan garanteras så att inte konton lätt blir hackade och arbetsrelaterad information som ska vara intern sprids över nätet kommer förmodligen många företag att ta sig en allvarlig funderare på om det inte är dags att ta in Facebook i företagens verktygslåda.

Kanske är det främst Linkedin som här får se upp. För de flesta, åtminstone i Sverige, är Linkedin inte något som används dagligen. Mest är det någon form av CV som ligger lite outnyttjad.

Kan Facebook erbjuda en mer aktiv tjänst så kan det utan tvivel bli en het konkurrent mot flera och ge ett uppsving för plattformen som redan idag har 1,4 miljarder aktiva konton.

Etiketter:

En kommentar

  1. OB

    Läste om en undersökning som påvisar att barn, som sitter mycket vid skärmen, minskar sin förmåga att utläsa ansiktsuttryck vid kommunikation ”Face to face”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.