Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Implantat i hjärnan

En fjärdedel av generation Y, 18-30 åringar, skulle kunna tänka sig att operera in ett implantat i hjärnan för att alltid ha tillgång till internet, hävdar en studie från Cisco.

Det är studien Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) som låtit personer från 15 länder svara på hur de ser på användningen av uppkopplade prylar i arbetet. Självsäkert menar mer än hälften av de som är 18 – 30 år att de använder internet, är uppkopplade och kan multitaska på ett mer effektivt sätt än de som är mellan 31 – 50 år.

Vad som är än mer intressant är att en av fyra bland de yngre kan tänka sig internet-implantat i hjärnan. I studien framgår att 26 procent av 18-30 åringar skulle kunna tänka sig att operera in ett internet-implantat i hjärnan, om det var möjligt, för att på så sätt alltid kunna vara uppkopplad mot internet. 21 procent av de som är mellan 31-50 år skulle göra detsamma om det var möjligt.

emilottChip01

Bilden ovan från InfoTech Umeå visar hur Emilott Lantz implanterar ett chip i handen.

Helt nyligen kunde vi på InfoTech Umeå läsa om Emilott Lantz som är en av de första i Sverige att gå från ord till handling och faktiskt implantera ett chip med en rfid-tagg i sin hand. Det går inte att surfa med den och den har en mycket begränsad informationsmängd, men med den kan hon exempelvis få passerlås i dörrar att öppna sig om hon håller upp handen.

Vi är på väg mot en tid då människa och maskin blir allt mer uppkopplade mot varandra och det kommer att ställa oss inför helt nya vägval. Nya bilägare har redan accepterat att deras bil då och då måste uppgraderas då mjukvaran som styr bilens datorer behöver förnyas.

På samma sätt kan vi gå mot en tid då vi också måste uppgradera de chip som vi opererar in i våra kroppar. Några av chippen kommer att användas för identifiering, andra kanske för handel medan åter andra för medicinsk uppföljning av vår hälsa.

En utveckling som uppenbarligen många av de unga i Ciscos undersökning redan har accepterat.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.