Hanssons spaning

IT, digitalt liv och nya medier

Allt fler köper mat på nätet

Försäljningen av livsmedel ökar på internet. Jämfört med 2014 ökade försäljningen med 43 procent under andra kvartalet, enligt Svensk Digital Handel.

”De starka tillväxttalen vi ser tyder på att intresset för att handla livsmedel på nätet fortsätter att öka. Aktörerna har satsat mycket på marknadsföring och andra säljdrivande aktiviteter, vilket ger resultat i form av att allt fler konsumenter testar att handla livsmedel på nätet”, säger Jonas Ogvall, VD på Svensk Digital Handel i ett pressmeddelande.

Intressant är att lösplocksförsäljningen ökar mest, det vill säga försäljningen av matkassar som du själv bestämmer innehållet i men som plockas ihop av personal i butiken sedan du beställt över internet. Lösplock ökar med 56 procent medan matkassarna ökar med 31 procent.

Allt tyder på att denna utveckling kommer att fortsätta, vilket innebär att butikerna måste bygga om lite i sina hallar. För matkassarna måste förvaras någonstans i väntan på transport och personalen behöver utrymme för att kunna packa färdigt.

Uppenbarligen är detta en internettjänst som prickade rätt bland stressade konsumenter som vill metoder för att underlätta sitt vardagsliv.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>