Trafiksituationen på Vasaplan sedan omläggningen

Av , , Bli först att kommentera 4

Trots min optimistiska läggning är jag orolig. Sedan trafikomläggningen på Vasaplan går jag bara och väntar på att höra om en allvarligare olycka där en buss kört på en gångtrafikant.

För inte allt för länge sedan körde alla lokalbussar rakt fram längs Skolgatan, men sedan trafiken letts om och in på den smalare tvärgatorna Vasagatan och Västra Kyrkogatan kör bursarna härs och tvärs på Vasaplan. Förutom den uppenbara risken för oss som är ute på promenad i stadskärnan påverkas busschaufförerernas arbetsmiljö till det sämre.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Skärpning P3 Nyheter

Av , , Bli först att kommentera 12

…kommer att kosta typ femti spänn i månaden…

Lastfartyg som åker mellan olika länder ska inte få släppa ut bajs längre…

P3 Nyheter, onsdag den 8 juli 2009

Jag lyssnade med stigande förvåning på P3 Nyheter för några dagar sedan. Visst säger man cirka femtio kronor, mannen när man talar om en 21-årig man och avföring?

Spontant känner jag att det väcks frågetecken kring nyhetsrapporteringens kvallité. Självklart handlar radionyheter, precis som all sorts kommunikation att anpassa budskapet till mottagaren, men att använda ett så omyndigt språkbruk att det sänker trovärdigheten är problematiskt. Till saken hör att inslaget var tre minuter långt, och uppläsaren hann få med tre saker jag reagerade på.