Den obotliga människan

Umeå Bussologi

När busschauffören skämtar att man är på fel buss då har man åkt buss lite för ofta.  Sålde bilen 1998, en Spansk eldig Seat. och bytte den mot sätena på bussen och har åkt buss nästan varje vecka, ibland flera gånger per dag, sen dess.

Umeås bussåkare är härdade, i ca 10 år har nu Umeås bussåkare fått springa runt Vasaplan o letat efter sin buss, för bussarna har bytt hållplatslägen väldigt ofta.

Jag tycker busschaufförerna i Umeå är vänliga och hjälpsamma och trevliga, men av Umeås ca 200 buss chaufförer är det bara en handfull som är riktigt dåliga i sitt kundbemötande. Umeås befolkning är också trevlig och hjälpsam, visar folk till rätta, för de som planerar har bara gjort tillfälliga skyltningar. Både busschaufförer, boende i Umeå och turister har klagat på dålig skyltning.

Nu har äntligen Umeå kommun vaknat till och ska göra om stadsbuss stationen Vasaplan (centrum). Det ska nu bli en dialog med allmänheten kring utformningen. Hoppas det blir bra. Läs mer på http://www.umea.se/umeakommun/trafikochinfrastruktur/arkiv/artiklartrafik/nustartaridearbetetinforombyggnadavvasaplan.5.714d9628146947f69f720394.html

En kommentar

  1. Pigwidgeon

    Jag kan bara påpeka lite blygsamt att lappen på hållplats E på Vasaplan, som talar om att hållplats E är hållplats E, har jag gjort och tejpat upp sen jag påtalat avsaknaden av en skylt i snart ett år och inte fått något gehör. Så den ska inte kommunen ha någon cred för. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.