Pissa dyrt

Av , , Bli först att kommentera 13

På tal om ingenting så kom jag att tänka på den Spanska konstnären Itziar Okariz som fick 10.000 kr och betald flygresa för att komma hit och pissa på Norrlandsoperans golv.DET kallar jag lättförtjänta pengar och väl använda skattepengar.Men pissar man mot en vägg däremot och ”polis polis potatisgris” olyckligtvis passerar förbi just då,ja då blir det ca 800 spänn minus på kontot.Ja det är en viss skillnad på pisskultur och pisskultur.Amen på det.e73b4069-e031-441a-a9da-7c3bff3d8d5e

Bli först att kommentera

NO YES NO

Av , , Bli först att kommentera 9

Men på riktigt,vad är det med den här stan?
Handelsområden byter namn,skeppsbron har ”flyttats” från Stockholm till vår storebrorskomplexerade stad.Tyckte t.o.m.jag skymtade körsbärsträdgården mellan Rådhustorget och Donken,men jag måste ju ha sett fel.Appropå Rådhustorget,det torg som kostat oss skattebetalare en mindre förmögenhet blev väldigt unikt, kalt och intetsägande, som hämtat från ett grått kommunistland lixom.Sen har vi ju Norrlandsoperan,själva kulturmetropolen i stan.
Men det har varit ett stort,ja nästan omöjlig uppgift att hitta rätt logga på väggen.Först möttes vi av skylten NO och först dög den men sen sög den eftersom besökarna svek.(ja vi gick väl hellre på krogen och svingade en bägare) och därför byttes NO till det lite mer välkomnade YESskylten.Men tyvärr blev även det en flopp i kulturmajestätet.Sorgligt men skam den som ger sig,tänkte kanske loggaexperterna, slog sina kloka huvuden ihop och skapade ännu en skylt.Resultatet är häpnadsväckande ja nästan genialiskt,för titta här nedan (seriöst man tror ju inte det är på riktigt) 23722759_1726711000707197_6918610179738849197_n

Bli först att kommentera
th8

Vem ska man tro på?

Av , , Bli först att kommentera 7

Äntligen är det snart dags att rösta,och jag slutar aldrig att fascineras av våra folkvaldas enormt höga tankar om sig själva och därmed låga om deras rivaler.Men det som skrämmer mig, är att när alla konfronteras med varandra i partiledardebatter och andra utfrågningar,påstås motståndarna ljuga,inte ha någon grund för påståendena m.m.För det innebär ju ”per automatik”då att alla partier egentligen ljuger och inte är trovärdiga i många viktiga frågor.Att alla sittande regeringar dessutom ALLTID skyller på den förra regeringen istället för att medge sina egna misslyckanden är oroväckande,för det skulle ju isåfall innebära att ingen regering gjort ett bra jobb? men vad vet väl lilla jag? Vill bara nämna valplakaten också,för seriöst
behövs dom verkligen? Jag skulle vilja sätta upp ett plakat och det EFTER valet hur det än går och det skulle se ut som bilden högst upp i inlägget, om jag fick bestämma, men det får jag ju inte.

Bli först att kommentera

Av , , Bli först att kommentera 16

20171231_204426
Funderar på att börja blogga igen,
för man kan tydligen tjäna
nå DJÄÄÄÄVULSKT med kosing
om man blir en kändisbloggare.
Alltså allvarligt!!! Hur svårt kan de va???

Bli först att kommentera

THAILAND NEJ TACK!!!

Av , , Bli först att kommentera 152

Expressen publicerade den 26/12 -16 en lång,mycket beklämmande

och skrämmande artikel om hur havsfolket i Thailand behandlas

och det gör ont att läsa.

Där står bl annat att:

Efter tsunamin -nu semestrar  Svenskarna på stulna stränder.

Jag säger bara,  läs den långa men sorgliga artikeln.

Jag blev så illa berörd och tycker att det är dags att vakna.

Är verkligen Thailand paradiset eller?

Marianne

 

 

 

Bli först att kommentera

TITTA HIT!! UMEÅS BESLUTSFATTARE

Av , , 2 kommentarer 96

Finkulturen i denna kulturstinna lilla stad ska vara för alla, och då menar jag verkligen ALLA.Men för att nå ut till dessa ”alla” måste naturligtvis tillgänglighet vara ledordet, och det har Umeås beslutsfattare lyckats med.Ja, jag vet att jag ofta klagat på beslut som klubbats och varit en allmänt gnällig surkärring, men denna gång är jag tvungen att vika mig i mina åsikter och krypa till korset.För nu ser och HÖR jag ju att även de svårflörtade  ”blöjraggarna”fått inträde i kulturens fantastiska rum.Ja jag menar naturligtvis NAVETS nya inspirerande parkeringshus ovanför detta än mer fantastiska nya badhus.Blöjraggarna använder parkeringen till att njuta av musik på högsta nivå, böööörna med sina bilar så man har svårt att tro att det finns något gummi kvar överhuvudtaget när dom efter flera timmar högljutt kör därifrån.Något annat som även är väldigt trevligt och underhållande , är när dom tutar i sina bilar och försöker få ihop en biltuteorkester.ALLT DETTA KULTURUTÖVANDE SKER NATURLIGTVIS PÅ NÄTTERNA, när vi som bor bredvid försöker sova.Men jag säger väl som en av eldsjälarna i beslutssits Tydligen sagt, när visionen Var Som Mest fantasifull:
Vi bygger det för att få hit ELITEN.
Så hjärtligt välkomna eliten, och glöm inte att besöka oss igen, för vem behöver sova på nätterna, när man kan lyssna till allt detta?

Tack!!!

2 kommentarer

NO!

Av , , 2 kommentarer 75

Man  vet inte om man ska skratta eller gråta.

Men norrlandsoperan har nu  bytt ut den  blå och kalla NO! Skylten till ett rött och varmt YES! Tanken är att den nya skylten ska markera att operan är öppen för alla.Men vilket skitsnack. Tror dom att befolkningen kommer att vallfärda dit bara för att

det nu  står ett YES på väggen ???? Det är nästan att dumförklara folk.

Det är ungefär lika dumt som att sätta upp en pappmodell av Zlatan Ibrahimovic i  sportpuben Allstars fönster och tro att besöksantalet ska fördubblas.

Ja  jösses , snacka om att kasta pengarna (antagligen våra skattepengar) i älven.

Tror inte att en sketen skylt  får bukt med de ekonomiska  problemen.

 

Undrar vad dom ville markera med NO! Skylten i så fall.

 

2 kommentarer

GRATTIS KOMMUNAL

Av , , 1 kommentar 67

Ja då var det dags igen då, dags för överhet och pampar i förtroendebranschen att riktigt skämma ut sig och visa vad dom egentligen går för.
Kommunal, ni vet fackförbundet som ska föreställa företräda de lågavlönade, ja dom tar sig rätten att spekulera bort 100-tals miljoner av medlemsavgifterna till konferens och krogverksamhet.
Pengarna har naturligtvis även gått till styrelseledamöters lyxresor Och Alkohol.
(Jag tycker att jag känner igen det där)
Fackpamparnas paradisö Marholmen i Stockholms skärgård som ägs av Kommunal (dvs medlemmarna)går inte heller av för hackor.Där har dock något litet ”missförstånd” skett i  samband med  incheckningarna på lyxboendet, som medfört att pamparna fått bo gratis med familjerna.Jag säger som nalle Puh ..åhh typiskt.Kan inte skriva allt skit dom gjort och gör.
Men en sak är Jag JÄÄÄÄÄÄÄVLIGT glad över
Och det är att jag inte medverkat med en enda sketen krona.
Nej! Jag var smart nog att gå ur förbundet för 30 år sen.
Det verkar som om facket mer och mer tappar bort sin roll ochTYVÄRR börjar  efterlikna de politiker som begått samma ohederliga handlingar som medborgarna fått och kommer att få betala dyrt.

.”Det är svårt att inte doppa fingrarna i sylten,när tillfälle ges.

KLANTARSLEN.

 

1 kommentar

Tittut igen!!!

Av , , 2 kommentarer 75

Nu blev nog många chockade, några glada och någon sur, skulle jag tro. Men eftersom jag gillar att röra om i grytan, så kommer jag att fortsätta veva  med ”vänstersleven”.För tänk så jävla trist livet vore om alla var som alla andra, slätstruket och ointressant. Nu undrar ni väl var jag varit all denna tid då jag varit frånvarande .Ja ingenstans faktiskt.Men min skrivkramp har hindrat mig från att sätta mina

åsikter och tankar på pränt.Min hjärna däremot har ingen som helst kramp, nej den går på högtryck som vanligt. Fast den sannaste sanningen är nog ändå att jag tycker det är lite roligare att Instagramma,får blir en mjukstart här till att börja med, för jag vill inte bränna korven i bägge ändarna (eller hur det nu är man säger)så jag avslutar med en teckning som en av mina döttrar ritade för länge, länge sen och säger samtidigt

GRATTIS Prins Carl Philip och Sofia på er stora dag

IMG_20150613_102931

 

 

 

2 kommentarer

AROUND AND AROUND

Av , , 1 kommentar 73

Ju äldre man blir desto mer inser man att det inte är något ”nytt under solen” som händer i livet.

Det kan vara en nackdel och trist, eftersom det är väldigt svårt att dela de ungas entusiast ,WOW och OMG,när något

som för dessa verkar vara en unik händelse, händer.Man kan känna sig utanför gemenskapen liksom.

.Men det kan också vara en fördel

då man som äldre vet att ALLT GÅR IGEN.ALLT GÅR I VÅGOR och man tar alla nya trender med en nypa salt eftersom det nya ändå inte är något nytt.

Vad jag menar är t.e.x. att nu  är det jätteutsvängda byxben och platåisar som gäller om man vill vara inne.

Men är det något nytt???? näää det är 70 tal.

Tubsockar och korta byxben är inte heller något revolutionerande. Jävligt fult dessutom.

ALLA trender är gamla trender, tro mig även om det är i nya tappningar.

S.K. kuddrum och kökshörna som ratades för bara ett par år sen på förskolorna eftersom detta ansågs vara både opedagogiskt

och förlegat,dyker numera upp igen,fast i annan tappning förstås, men syftet är precis detsamma som då

Body building el fitness som nu är ett måste för alla och envar,eftersom alla ska vara och göra som alla andra för att vara ”inne och medveten”

är heller inget nytt fenomen..När jag var ung skrattade vi åt dessa bodybuilders eftersom dom ansågs ha större muskler än hjärna.

Medan dom svettades, åt anabola och blev till oattraktiva brun utan sol broilers,,festade vi andra och levde livet.

Men ska man ta dåtidens träningsfreak i försvar så var det väl att dom inte behövde ”vika ut sig” och få en massa likes för att få bekräftelse.

Det funkade ändå,utan mobiler och nät.

För är  man seriös på RIKTIGT alltså, tränar man för sin egen skull och hälsa och inte för att visa upp sig  i sexiga och utmanande poser, för andras skull.

Om jag stack ut nu? det tycker jag inte.Det är ju sant sååå….

Politikers skandaler är heller inget nytt och går igen som allt annat här i världen.

Nyligen mottog 3 politiker i länet sk. avgångspensioner.OCH rättfärdigade det dessutom.

Då undrar jag vad som gör dom mer värda än alla andra och vad betyder

ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE,i deras ögon?

Skyll inte på att ni varit utanför arbetsmarknaden en lång tid för det är det MÅNGA vanliga arbetare som har varit och vad lyfter dom i inkomst tro???

Valet att ta ett uppdrag inom politiken är ert eget och  er inkomst en dröm för oss vanliga döda

Jag tror dessutom att ni kunnat spara en hel del inför er egen pension…Och era gärningar  verkar dessutom inte  föra vårt vackra land särskilt mycket  framåt

snarare bakåt,för nu är det kris och RIKTIGT RIKTIGT illa inom barnomsorg, skola,äldrevård och med ohälsan bland befolkningen.

Det som alla politiker värnar såååååååå varmt och ömt om.

Den psykiska Ohälsan blomstrar i landet och omvärlden ser Sverige som det mest annorlunda landet

Vi borde vara oroliga och ta det på allvar.Sluta slösa pengar på er själva och gör något åt problemen istället. DET är erat uppdrag.

Tack för ordet och trevlig helg till alla som kämpar och sliter för att få det att gå runt ekonomiskt.

P.S. en liten sak till bara, idag fick jag åter igen bekräftelse på att kvinnor är bättre än män på att multitaska

,d.v.s göra flera saker samtidigt.

Jag pratade nämligen med min syster i mobilen,SAMTIDIGT som jag letade efter den.

KVNNOR KAN.

 

 

 

 

 

1 kommentar