UPPDRAG GRANSKNING

thUPPDRAG GRANSKNING, SVT tack!!

Politiker och tjänstemän spritfestade för SKATTEPENGAR.Lyxresor för över 412.000 kr.och spritnotor som visar att alkoholen flödar.

Arbetsresan till Franska rivieran varade i 8 dagar för de sju beslutsfattarna från Staffanstorp. Resan till Cannes och den internationella fastighetsmässan Mipim gjordes i Mars tidigare i år.

Redan på Kastrup började representanterna med öl och snaps på morgonen.Det var bara 3centiliters snaps förklarar en av resenärerna.(jävligt klok ursäkt va?)

Några timmar senare var dom framme i Cannes och åt lunch med både starköl och avec till kaffet.

I SVT- reportaget säger reportern att spritnotor och andra räkningar är i princip det enda vi hittar från dessa resor.Hur mycket vi än söker och frågar får vi inte fram ett enda konkret bevis på att de ÅRLIGA  resorna till Cannes på något sätt gagnar Staffanstorps kommuninvånare.säger reportern vidare.

När reportern påpekar att tiderna på arbetschemat inte hållits, kvitton avslöjar t.e.x. att gruppen varit och handlat  ena dagen vid det klockslaget.Ja då förklarar komunstyrelsens ordförande (M) som också var med på resan att:

– den dagen sköt vi på vårt möte till lite senare.

Men det visar sig inte heller  stämma enligt SVT.

För ”lite senare” tog gruppen taxi till lyxiga Antibes för att äta middag på restaurang Le Brulot, där man drack både champagne,rödvin,vodka i desserten och avec till kaffet.Också den notan får skattebetalarna i Staffanstorp stå för.Dagen därpå fortsatte alkoholkonsumtionen, redan till lunch dracks det gin&tonic, starköl, rött/vitt vin. och avec.Även det av skattepengar.

Moderaten Henrik Lethin tycker INTE att deras konsumtion var anmärkningsvärd

– SÅ GÖR ALLA ANDRA, vi skiljer oss inte från hur det brukar vara säger han..

På resan i Mars fanns ett par Socialdemokrater, ett par tjänstemän och tre Moderater.

Förra året kom ett förslag om alkoholfri  representation inom kommunen.

Då satte tre av resenärerna på Mipim-mässan ner foten och sa NEJ till förslaget i kommunfullmäktige.

– man gör väl den bedömningen att det är upp till sunt förnuft att hantera det, säger en av dom som röstade nej till förslaget.

 

Ja jag orkar inte ens kommentera, men SUNT FÖRNUFT

innebär en sund och normal förstånds och omdömesförmåga.

Och om det här, som pågår  och bara fortsätter bland våra kära folkvalda är SUNT FÖRNUFT.

DÅ BLIR JAG FANIMEJ RÄDD PÅ RIKTIGT.

Och jag undrar NÄR i deras karriär MORALEN dom säger sig ha haft försvinner för så många

och plötsligt  förvandlas

till OMORAL???

DET VILL JAG VETA.

10 kommentarer

  1. Storskruven

    Jag förstår inte riktigt varför detta ”avslöjande” är så sensationellt mot bakgrund att jag rest med kunder såväl som leverantörer i sisådär 25 år i Sverige och utomlands med tillhörande upplevelser. Det officiella programmet som är till för skattemyndigheterna brukar man under högljudda skratt riva sönder vid första groggen och ta fram det verkliga programmet. Det som brukar stå överst på önskelistan är förutom fina restauranger porrklubbar där kunderna ofta kräver att man skall betala för prostituerade också. Jag kan utan vidare nämna ett tiotal män från Umeå där jag betalt för fnasken och ibland även för städning av nedspydda hotellrum. Vid mässbesök brukar man ta en taxi så man har en biljett att visa upp om någon skulle fråga. Dom värsta mutkolvarna kommer tveklöst från kommuner och landsting. Väl vid hemkomsten betygar alla att resan varit ”så givande” även om konfererandet inte varit ens en minut och ibland får frugan stora kramen vid flygplatsen. Betalning kontant för prostituerade reglerar man medelst en reseräkning för körda mil då man kommer hem eller att de döljs under poster i en restaurangnota eller klumpsumma för ”arrangemang”. Jag vill slutligen tillägga att det inte bara är män som skämmer ut sig. De mest skötsamma och omutbara är de från försvarsmakten eller höga dignitärer i privata bolag. Så nu vet du det….

  2. oscar

    Storskruven verkar ha varit med !
    Utan att veta, vem han är eller vilken verksamhet han representerar, tycker jag mig läsa att han kommer från privata näringslivet.
    Då är det en väsentlig skillnad, på honom och kommungubbarna i Staffanstorp.
    Om Storskruven betalar sina kunders resor, restaurangnotor och porrbesök med sitt eget företags pengar- är det upp till honom. Han får väl festa upp hela kassan, om han vill. Det skiter vi i.!
    Men kommungubbarna i Staffanstorp, dom festar på skattebetalarnas bekostnad. Alltså pengar som andra människor betalat i form av skatt för skola, välfärd i stat o kommun.
    Detta är en väsentlig skillnad.
    Politiker, tjänstemän och andra offentligt anställda, måste någon gång inse att dom är folkets tjänare och avlönas med skattepengar som ytterst kommer från arbete i näringslivet..

  3. Pingback: Spriten och kommunpamparna | Betraktelser av världen och vardagen

  4. Pingback: RedBull åt politikerna… | Fröken Krass

  5. Maria

    Ja, det är för jävligt ! Skattepengar ska inte få användas på detta vis, men tyvärr är det nog vanligare än vi tror. Vad privata företag gör för sina pengar är en annan sak, men egentligen lika jäkligt det med. MORAL är nog på väg att utrotas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.