Sämre för barnfamiljer och pensionärer

Av , , Bli först att kommentera 27

S och v har lovat att vinner de riksdagsvalet så ska de ta bort RUT men inte ROT.

Ett exempel: Jag anlitar ”Firma fönstertjänst” för att sätta in nya fönster i mitt hus, då får jag göra avdrag genom ROT. Om jag sedan anlitar samma firma för att tvätta mina nyinsatta fönster så får jag inte göra avdrag genom RUT.  Vad är skillnaden?

Samma om jag anlitar ”Firma golvtjänst” för att byta mina golv så får jag avdrag genom ROT. Men om samma firma städar mina nya golv så får jag inte avdrag genom RUT.  Vad är skillnaden?

Kan svaret vara så enkelt som att: de flesta fönstersnickare och golvläggare är män och att de flesta som städar är kvinnor.

Jag vet att många barnfamiljer har anlitat städföretag som städat deras bostad. De har beskrivit glädjen att en fredag komma hem till ett nystädat hem och istället för att ta fram dammsugare och golvmopp har de kunnat leka och mysa med sina barn.  De har också förklarat att det är just RUT-avdraget som gjort detta möjligt eftersom det har sänkt kostnaden betydligt.

Jag vet många pensionärer som anlitar traktorfirmor för att sköta snöskottningen vintertid och kunnat göra detta just på grund av RUT-avdraget, eftersom kostnaden blivit betydligt lägre.

Min fundering: Varför vill vänsterpartierna försvåra livet för barnfamiljer och pensionärer?

Bli först att kommentera

Fult av facket

Av , , Bli först att kommentera 22

Fackligt aktiva inom Kommunal sitter nu och ringer till alla medlemmar för att påverka dem att rösta på socialdemokraterna i valet. Det tycker jag är fult och ovärdigt ett fackförbund.
Jag har själv varit fackligt aktiv i 40 år men har väl aldrig kunnat drömma om att jag skulle ha använda den fackliga tiden till att påverka medlemmarna att rösta på Centerpartiet.

Nu har kommunal gått för långt. Vilket parti medlemmarna röstar på bör få vare den enskildes hemlighet.

Bli först att kommentera

Fult av facket

Av , , Bli först att kommentera 5

Fackligt aktiva inom Kommunal sitter nu och ringer till alla medlemmar för att påverka dem att rösta på socialdemokraterna i valet. Det tycker jag är fult och ovärdigt ett fackförbund.
Jag har själv varit fackligt aktiv i 40 år men har väl aldrig kunnat drömma om att jag skulle ha använda den fackliga tiden till att påverka medlemmarna att rösta på Centerpartiet.

Nu har kommunal gått för långt. Vilket parti medlemmarna röstar på bör få vare den enskildes hemlighet.

Bli först att kommentera

Växtkraft i hela kommunen

Av , , Bli först att kommentera 25

Många vill vara med i Centerpartiets fullmäktigegrupp och utveckla Robertsfors kommun. Följande personer kommer att finnas med i vår valsedel inför höstens kommunval.
1. Lars Bäckström, 58, Oppositionsråd, Robertsfors
2. Helena Lindahl, 42, Riksdagsledamot, Gumbodahamn
3. Per Olofsson, 32, Entreprenör, Högfors
4. Ingrid Sundbom, 52, Mjölkbonde, Kålaboda
5. Bo Lundkvist, 63, Distriktssköterska, Grimsmark
6. Marie Viberg, 54, Arbetsledare, Djäkneboda
7. Björn Brändström, 37, Säljare, Åkullsjön
8. Marta Pettersson, 69, Pensionär, Robertsfors
9. Åsa Svanström, 45, Egen företagare, Robertsfors
10. Mikael Rahm, 39, Egen företagare, Kålaboda
11. Christina Trygg-Andersson, 52, Avbytare, Flarken
12. Erland Robertsson, 56, Säljare, Ånäset
13. Elisabeth Tängdén, 65, Frisör, Åkullsjön
14. Gerhard Johansson, 63, Chaufför, Granån
15. Birgitta Brändström, 67, Pensionär, V Sjulsmark
16. Sören Nordgren, 68, Egen företagare, Djäkneboda
17. Camilla Robertsson, 27, Undersköterska, Överklinten
18. Ann-Christin Hulander, 68, Pensionär, Åkullsjön
19. Lars Pettersson, 63, Ekonom, Flarken
20. Mats Nilsson, 81, Pensionär, Brändfors
21. John-Erik Sundh, 52, Egen företagare, Åkullsjön
22. Eva Uhlander, 34, Ungdomsledare, Ånäset
23. Eric Westerberg, 33, Egen företagare, Brände
24. Camilla Nordgren, 34, Produktionsplanerare, Djäkneboda
25. Martin Lundgren, 66, Egen företagare, Ultervattnet
26. Maine Bergstedt, 68, Pensionär, Ånäset
27. Tomas Svanström, 50, Reparatör, Robertsfors
28. Fredrik Andersson, 35, Bibliotekarie, Ånäset

Bli först att kommentera

Gentleman

Av , , Bli först att kommentera 18

Gentlemän, än finns dom. Idag halkade jag utanför bron vid mitt hus. När jag försökte kravla mig upp hörde jag en röst ”Hur gick det? Slog du dej”. En för mig okänd ung man såg vad som hänt och stannade bilen för att kunna hjälpa mig. Så dagen slutade för mig på ett positivt sätt genom att jag fick uppleva en fin medmänniska. Tyvärr glömde jag fråga vad han hette. Men jag vill ändå uppmärksamma honom på detta sätt. Tack medmänniska, genom din medkänsla blev hela min dag en positiv upplevelse.

Bli först att kommentera

Äldreomsorgen

Av , , Bli först att kommentera 14

Såg på TV  i förrgår ett reportage om äldreomsorgen i Stockholm. Äldre sjuka personer fick, trots flera ansökningar, inte plats på äldreboenden på grund av platsbrist. En äldre kvinna hade inte varit utomhus på ett  och ett halvt år. Vi har lagar som kräver att kor ska vistas utomhus på sommaren, men människor har inte samma lagliga rätt att få komma ut till frisk luft.
Även i vår kommun minskas platserna på våra särskilda boenden. Förra året togs 7 boendeplatser på Nysätragården bort. Nu föreslås att platserna på Edfastgården ska minskas. Skälet är att spara pengar inom socialutskottet.  Fler äldre personer ges idag möjlighet att bo kvar hemma genom en utökad hemtjänst. Det är bra, men  där finns en gräns för hur många hembesök av hemtjänsten som är rimliga per dygn. När den gränsen nås vill jag att vi ska ha lediga platser att erbjuda på något av våra äldreboenden.

Vi har en fantastisk äldreomsorg i vår kommun, men det finns en gräns för hur mycket som kan sparas på de äldre. Vi får aldrig glömma att det är de äldre som till
stor del byggt upp den välfärd vi har idag.

Vi i Centerpartiet har skrivit motioner om att kommunen bör iordningställa ett seniorboende i norra kommundelen.  Om äldre sjuka personer som behöver hemtjänst, bor i ett seniorboende borde även det spara pengar åt kommunen.

I kommunfullmäktige har Centerpartiet föreslagit att de tomma platserna (Violen) på Nysätragården bör byggas om till seniorboende. Idag står de tomma och bara kostar pengar. Där är hiss installerad, en fin tvättstuga och ett samlingsrum med inglasat uterum finns redan. Så kostnaden för att iordningsställa ex.vis tre lägenheter borde vara rimlig. Men saknas vilja, så saknas vilja att se möjligheter.

Bli först att kommentera

Nya förskolor i Djäkneboda och Norum

Av , , Bli först att kommentera 24

Marie Viberg och jag har idag inlämnat en motion om byggande av nya förskolor i Djäkneboda och Norum

Den södra kommundelen är en del av kommunen där inflyttning sker och befolkningen ökar. Det är viktigt att kommunen är aktiv och möter de behov som uppstår i form av behov av ordnad barnomsorg m.m. för att attrahera ännu fler människor.

Vi vet dessutom att den barnomsorgsverksamhet som för närvarande bedrivs i Sjöåkern kommer att upphöra i närtid p.g.a. ålderspensionering.

Det är viktigt att barnomsorg finns i barnfamiljernas närområde och därför måste det finnas förskolor i både Djäkneboda men även ännu längre söderut. Ett lämpligt ställe för en förskola borde vara i området kring Norum.

Vår kommun har tidigare haft och har en avdelnings förskola i typ en större enplansvilla. När efterfrågan förändrats har i nått fall villan sålts som enfamiljshus. Vi anser att detta bör tillämpas på nytt.

Vid kommunfullmäktige i september anslogs 7 miljoner till förskola i södra kommunen 2015, därför är det viktigt att projektering påbörjas så snart som möjligt.

Därför vill Centerpartiet:

Att kommunen skyndsamt projekterar och bygger nya förskolor i både Djäkneboda och Norum.

Att samhällsbyggnadskontoret får i uppdrag att undersöka möjligheten att dessa förskolor uppförs som enplansvillor.

Bli först att kommentera

Inget kärnkraftsverk

Av , , Bli först att kommentera 15

Robertsforsprotest mot kärnkraftverk
Bra initiativ av Elisabeth Holmström med flera att samla in namnunderskrifter mot
byggande av ett nytt kärnkraftsverk i Finland, bara 15 mil härifrån tvärs över Bottenviken.
Jag uppmanar alla personer som kan, att underteckna uppropet.
Jag vill inte bo så nära en eventuell kärnkraftsolycka och hoppas därför att alla olika partirepresentanter i vår kommun kommer att rösta för att Robertsfors kommun ska protestera mot byggandet av kärnkraftsverket.
Jag vet att alla vi Centerpartister kommer att göra det.

Bli först att kommentera

Afghanistan

Av , , Bli först att kommentera 11

Lyssnade idag på ett föredrag om Sveriges insats i Afghanistan. Peter Nilsson, som arbetat inom försvarsmakten i Afghanistan, berättade med inlevelse om de svårigheter som landet har, med obefintliga vägar, ingen demokrati, dåliga eller obefintliga skolor, knarkodlingar som största inkomstkälla för bönderna, ja listan på det de saknar kan göras mycket lång. Han berättade om att lärare mördas på grund av att de undervisar i andra ämnen än koranen. Idag är det talibaner och klanledare som styr det mesta och för att behålla sin makt motverkar de all den utveckling som kan leda till demokrati. Jag måste bekänna att jag blev mycket fundersam och bekymrad över det landets framtid.

Jag skulle önska att fler fick lyssna på liknande föredrag och därigenom förstå att vi i Sverige har det otroligt bra.

Bli först att kommentera

Vad vill VK?

Av , , Bli först att kommentera 20

VK har nu infört avgifter för att vi ska kunna läsa tidningen digitalt. Det är OK tycker jag. Men nu börjar svårigheterna.
Jag har försökt prenumerera utan att lyckats. Jag har försökt enligt de rekommendationer som finns på deras hemsida. Det blir stopp då jag ska välja betalsätt. Jag har mejlat flera gånger till VK utan att få svar. Jag har ringt till VK, men gav upp efter 15 minuter i telefonkö. Min fråga är därför: Vill VK att jag ska vända mig till Folkbladet, Norran eller vad?

Bli först att kommentera