Rädder för vargen?

Varför är (s) i Robertsfors så rädda för att andra än kommunen ska utföra arbeten.
Är det för att de tror att arbetena ska bli sämre utförda eller vad är de rädda för?
Jag är övertygad om att kommunens anställda är mycket duktiga och jag är lika övertygad om att personal i privata företag är mycket duktiga. Vid kommunstyrelsens sammanträde idag röstade (s) för att lokalvården ska vara kvar i kommunal regi trots att kommunen sparar mer än 1 miljon på att anta lägsta anbudet. Beslutet blev dock att lokalvården efter 1 jan 2011 ska skötas av ett städbolag.

Etiketter:

9 kommentarer

  1. Mattias Galli

    Men Marta!! En sån rubrik svarar väl för sig själv hur du tänker. Vad är skillnaden mellan Lammet (Kommunen) och VARGEN ( Marknaden). Jo att VARGEN tar vinsten (våra gemensamma skattepengar) från kommunen.

    Har du tänkt på vad som händer med personalen som nu ”blir övertaliga” i kommunen. Kommer dessa att få jobb hos VARGEN med automatik?? och kommer dom då få bibehålla sina löner??
    Nää du Marta snart är det räkenskapens timme. Då får vi se vad kommuninvånarna tyckte om VARGEN. Kanske tycker dom om honom eller så inte.

  2. Marta Pettersson

    Men Mattias Galli: menar du att kommunen inte ska anlita firmor som går med vinst? Det innebär att vi ska sluta använda oss av el.firmor, va-firmor, plogbilar, taxi, köpa matvaror, köpa leksaker till våra dagis och tillverka allt själva.
    Vi måste också fråga oss vad är kommunens huvuduppgifter, jo att ha en god vård och omsorg och en bra skola för våra invånare.

  3. Hjärtlig hela tiden

    Vilken fantastisk idé som du lägger fram i ” Var ska mormor bo” att Robertsfors kommun ska bli den hjärtliga komunen. Nu ska den hjärtliga kommunen göra sig av med vår lokalvård!???! Var konsekvent någongång för det som nu beslutats är bara ytterligare bevis att en avsaknad av empeti och respekt har smugit sig in. Jag är glad att jag slutat att rösta på Centern för jag skulle inte kunna leva utan att vara hjärtlig hela tiden!

  4. Lena

    Hej igen, och igen, och igen…
    Jag vill verkligen ha svar på min fråga;

    OM städningen blir densammma efter 1 jan 2011

  5. För tydlighetens skull

    Att du Marta som centerpartist förespråkar god vård och omsorg var ju märkligt.De som bestämde att dra ner på antalet vaken personal under nattetid på Nysätragården och det som förr kallades Ånäsets sjukhem var ju faktiskt ditt parti.Det är bara ett exempel i raden då du och dina partikamrater helt struntar i konsekvensen för den enskilde.Inte tänker man sig Centerpartiet som någon som värnar vård och omsorg snarare tvärtom.

  6. Marta Pettersson

    Svar till Lena:
    Åskan förstörde både min dator och internet, därför har du saknat mitt svar över en vecka. Jag beklagar.
    Jag förutsätter att städningen blir bra framöver också. Kanske inte likadan men för det behöver den inte bli sämre. Firman som antagits får mycket goda vitsord av de kommuner där den städar idag och då förutsätter jag att den städar bra även i vår kommun. Varför tror du att städningen ska bli sämre för att någon annan betalar lönen. I de flesta fall kommer samma lokalvårdare som tidigare även att städa fortsättningsvis. Klagomål finns faktiskt även idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.