Indragen ambulans

Just nu då vi från många olika håll får information om hur viktigt det är att de som drabbas av stroke får behandling snabbt. Då väljer (s) o (mp) i landstinget att dra in ambulansen i Robertsfors. Först minskar de på vårdpersonalen i Mellanbygdens Hälsocentral, sen tar de bort ambulansen. Får vi sänkt landstingsskatt i motsvarande omfattning också. Majoriteten i landstinget visar med all tydlighet att det är på landsbygdens vård de ska spara. Jag tror precis tvärtom, att det är på den förebyggande vården ute i hälsocentralerna som landstinget ska satsa, då minskas kostnaderna på sjukhusen i städerna.

Här kan Du även läsa mitt blogginlägg 29 juni om hälsocentralen:
"Sämre vård vid Mellanbygdens Vårdcentraler

Landstinget minskar tjänsterna vid hälsocentralerna i Robertsfors och Lövånger.
Det som främst försämras är den förebyggande vården. Både diabetes- och blodtryckspatienter drabbas genom att det blir betydligt längre mellan kontrollerna. Två distriktssköterskor går i pension och inga nya anställs.

Hemsjukvården minskas från fyra till två personer.

De som ringer akut kommer att få vänta betydligt längre än idag. Robertsfors hälsocentral har tidigare kritiserats för att ha låg tillgänglighet i jämförelse med andra hälsocentraler i Västerbotten. Risken är nu stor att vi återigen får svårt att komma i kontakt med personal då vi behöver det.

Då Hälsoförbundet upphörde vi årsskiftet försvann även kostnaden för administration av förbundet. Kostnaden för administrationen var drygt 2 miljoner kronor. Halva den kostnaden alltså ungefär en miljon, borde därför kunna satsas på mer personal vid Mellanbygdens Hälsocentral, inte mindre.

Visst behöver landstinget få ordning på sin ekonomi, men genom att minska den förebyggande vården så blir kostnaderna i slutskedet betydligt högre. "

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.