1+1=0

Patientfarligt säger den ansvarige vid Skellefteå lasarett. Det blir patientfarligt för Skellefteborna om en ambulans från Skellefteå skickas till Mellanbygden. Det kan jag förstå. Men jag tycker även att det är patientfarligt för oss i Mellanbygden att vi en stor del av veckorna är helt utan ambulans.

Löftet från landstingsledningen (s) att vi i Mellanbygden antingen skulle ha en ambulans från Umeå eller Skellefteå, blev som vanligt ett sviket löfte. Landstinget betalar nu hyra för två lokaler för ambulanser i vår kommun, en i Ånäset och en i Robertsfors. Tidigare hyrdes en lokal i Robertsfors. Vilken besparing blir det att betala två hyror istället för en.  Syftet med förändringen var ju enligt vad de sagt, att spara pengar.
Jag förstår även att Umeå, med en växande befolkning, behöver fler ambulanser. Där kan en akutbil göra skillnad. Sen kan de även beställa taxi dygnet runt.
Hur ska vi få landstingsledningen att erkänna att de gjort fel och besluta om en ambulans i Åsele och en ambulans i Robertsfors. 
Det är betydligt klokare att erkänna att man gjort fel än att fortsätta och försvara det.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.