Avskaffa landsbygden

Avskaffa landsbygden, stoppa all gruvbrytning och skogsindustri, låt kornen beta på grönområden och parker kring städerna. Det är mitt tips till miljöpartiet. Då blir det inga tunga transporter och alla bor i städerna och kan åka kollektivt eller promenera till de jobb som krävs för att kunna kontrollera att ingen bryter mot detta.

"Det måste avvecklas på sikt" Miljöpartiet på väg slopa reseavdragen (1:43)
Miljöpartiet kan vara på väg att slopa reseavdragen. På kongressen i slutet av maj väntas partiet säga ja till ett förslag om att avskaffa alla ekonomiska subventioner till verksamheter som ökar utsläppen. Reporter: Karin Eriksson.
Fredag 11 maj 2012 kl 23:45 (Ekot)
Karin Svensson Smith, som är klimatansvarig i partistyrelsen, ser inga motiv för att behålla avdrag för resor med bensin och diesel.
– När det gäller reseavdragen är det kanske något som inte något parti har vågat ta itu med på riktigt, men det finns ingen anledning till varför staten ska subventionera resor, utan det måste avvecklas på sikt, säger hon.
Karin Svensson Smith är en av författarna till Miljöpartiets nya klimatproposition som ska antas på kongressen i slutet av maj. Den slår bland annat fast att politiken ska utgå från sunda ekonomiska principer. Och det betyder att allt ekonomiskt stöd till åtgärder som ökar utsläppen ska bort.
Enligt beräkningarna kan subventioner på 50 miljarder slopas.
Förutom reseavdragen handlar det bland annat om stöd till flygplatser och skattelättnader för transporter i tung industri, säger Karin Svensson Smith.” Utdrag från Dagens Eko.
Det är bra att Miljöpartiet klart visar att de inte har någon förståelse för oss som bor på landsbygden och i Norrland. Mitt förslag är att reseavdragen höjs för dem som måste använda bilen för att åka till jobben. Att dessutom förorda höjda skatter för våra tunga transporter visar bara att de inte har insett att vår gruvnäring, vår skogsindustri med flera industrier är grunden till all vår välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.