Afghanistan

Lyssnade idag på ett föredrag om Sveriges insats i Afghanistan. Peter Nilsson, som arbetat inom försvarsmakten i Afghanistan, berättade med inlevelse om de svårigheter som landet har, med obefintliga vägar, ingen demokrati, dåliga eller obefintliga skolor, knarkodlingar som största inkomstkälla för bönderna, ja listan på det de saknar kan göras mycket lång. Han berättade om att lärare mördas på grund av att de undervisar i andra ämnen än koranen. Idag är det talibaner och klanledare som styr det mesta och för att behålla sin makt motverkar de all den utveckling som kan leda till demokrati. Jag måste bekänna att jag blev mycket fundersam och bekymrad över det landets framtid.

Jag skulle önska att fler fick lyssna på liknande föredrag och därigenom förstå att vi i Sverige har det otroligt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>