God fortsättning – ny syn på mat och viktnedgång

Hejsan-svejsan!

Vintern har varit bra, jul & nyår var ännu bättre! Jag firade med min älskade familj och det bjöds på mycket god och nyttig mat. Vanligtvis är familjetraditionen att äta det vanliga svenska: köttbullar, skinka, köttbullar, såser och annat gott. Men ack, så onyttigt. Eftersom jag och en till i min familj jobbar med att gå ner i vikt så kom vi alla överens om att äta mer grönt runt våra högtider – och vilken succé!

En släkting till mig hade bakat magnifika morotskakor, och jag själv hade gjort glutenfritt bröd. Min älskade mor bjöd oss på potatissallad fylld med goda och färska grönsaker. Toppen! Vi alla kom överens om att följa samma linje även nästa år. Inte nog med att vi alla åt nyttigare, efteråt så låg en annan sorts energi i rummet också. Efter våra köttmåltider så brukar folk bli trötta, knäppa upp byxorna och slänga sig på soffan. Vår vegetariska juletid var fylld av energi och glädje, så det fanns ingen trötthet hos någon. Mycket bra!

Vegetarisk mat och att gå ner i vikt

Den nya insikten är att vegetarisk mat är perfekt för mig, i alla fall än så länge. Jag är mättare längre, äter uppenbarligen nyttigare och jag äter mindre. I takt med det så går jag också ner i vikt eftersom maten vi/jag äter innehåller väldigt mycket färre kalorier än tidigare. Jag ska erkänna att prinskorvar alltid ha varit en ”grej” här hemma, vi har ätit det ofta.

Det kommer nog bli lättare för mig att gå ner i vikt nu när jag äter mer grönt och knappt något kött. Ingen sensationell upptäckt för många, kanske, men för mig var det lite av en ”wow”-upplevelse. Jag hade alltid trott att vegetarisk mat skulle resultera i energibrist, trötthet och tråkiga måltider. Men det visade sig faktiskt vara precis tvärtom! Coolt!

Till nyår unnade jag mig lite champagne, men utöver det blev det inget annat onyttigt. Och gott var det – ha-ha!

Ha det bra allihopa och jag hoppas att 2018 blir underbart för er alla och mig själv!

Kramar,
Mimmi

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.