Proteinpulver – vilket ska man välja + uppdatering

Hej igen!

Lite över två månader sedan jag senast skrev och OJ: saker har verkligen hänt.

Inte nog med att jag har gått ner väldigt mycket i vikt sedan januari, men jag också lärt mig så otroligt mycket. Inte bara om mig själv och min kropp, utan också om kost och träning och det känns UNDERBART!

Proteinpulver – varför?

Yes, jag har blivit en av ”dom” som går på gym och dricker proteinpulver på lunchrasterna, ha-ha! Hade någon sagt till mig för 5 år sen att jag ”skulle bli så här”, så hade jag bara skrattat. Men det är sant!

Nu ser jag vikten av protein och proteinpulver. Det kan faktiskt göra under för människan och framförallt oss som kämpar med vikten. Proteinrik mat brukar oftast vara relativt kalorisnål och proteinpulver är inget undantag. Så ja, jag har börjat äta mer protein och färre kolhydrater, typ ris, bröd och pasta. Jag tror det har varit en del av nyckeln till att jag bokstavligen rasat i vikt senaste månaderna.

Protein är ju det som kroppen behöver för att kunna bygga muskler, celler och återhämta sig efter träning. Återuppbyggandet av muskler, alltså. Eftersom man sliter ner på musklerna när man tränar och sen när man vilar så byggs de upp igen. Så proteinpulver? DUNDERBRA kosttillskott och tillägg till vanliga kosten.

Vilket är det bästa proteinpulvret?

Jag har bara provat 3 olika proteinpulver hittills.. Plus att jag har smakat en del, men det måste ju fungera och inte bara smaka gott.

De tre proteinpulver jag använt är Core casein, 100% Whey och något som heter Reflex Vegan protein. Min absoluta favorit är nog Core casein. Det kostar så lite, smakar gott och innehåller rätt mycket protein.

Innan jag köpte mitt första kosttillskott så hittade jag den här sidan som skriver om några bra proteinpulver. Värt att ta en titt om man är osäker på vad som finns och vad man själv behöver, för att det finns en hel del olika typer av kosttillskott och proteinpulver, märkte jag. Man har ju hört om proteinpulver tidigare men jag har aldrig riktigt vetat vad de exakt innehåller, mer än protein, då. När jag googlade runt så insåg jag att det finns en drös av olika typer så jag kände att jag behövde lära mig mer och googlade därför och hittade den där sidan Startvikt.se som verkar ranka olika typer av tillskott. Rätt behändigt!

Hur mycket proteinpulver behöver man

Jag märker att vissa källor säger olika. I den här artikeln säger man att en kvinna ska få i sig cirka 48 gram per dag. Jag gick in på Livsmedelsverket och hittade en lista på hur mycket protein man behöver per dag och enligt dom så behöver en kvinna i min ålder (jag är fortfarande ung!! :-D) cirka 58-115 gram per dag. Det låter lite rimligare än 48 gram. Även om jag inte räknar hur mycket protein jag får i mig per dag så gissar jag på att jag får i mig cirka 80 gram per dag. Du kan läsa mer på Livsmedelsverket här.

Viktnedgång

Så, ja, slutligen. Jag fortsätter gå ner i vikt, ganska mycket faktiskt. Träningen går bra, kosten går bra, relationerna och jobbet går bra. Ah, om livet ändå kunde vara så här för alltid. Det känns som att jag flyger på moln. Vilket också är en anledning till varför jag inte skrivit så mycket här. Saker har varit så bra och jag har alltid varit ockuperad med saker att göra. Men nu fann jag lite tid att uppdatera mina nya kunskaper. Men bloggen fungerar ju också som en motivation. För jag vet att motivation kommer och går, så när den här ”high:en” som jag har nu försvinner så kommer jag nog börja skriva mer här. Hoppas jag i alla fall! Set är ett bra sätt för att fortsätta kämpa framåt!

Så huvudpoängen med blogginlägget: om du är ny och vill testa ett protein så kan jag rekommendera Core Casein. Den fungerar faktiskt riktigt bra. Om någon skulle ha tips på andra kosttillskott så är jag ”ideel örat”, som min mormor alltid säger. Alltid kul och intressant att testa nya saker. Jag försöker vara så öppen som möjligt och alltid lära mig nya saker. Och det har ju gått bra hittills 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.