Favoritmyndigheten har skickat brev till mig!

Idag fick jag ännu ett brev från min favoritmyndighet: Länsstyrelsen.

I vanliga fall är de så ordentliga och skriver prydligt med rätt formuleringar, hyfsat korrekt svenska. Den här gången är det på du-nivå ”Du får mindre pengar i stöd eftersom du inte har följt vissa tvärvillkor”

Nej, det var inte jag som glömde punkten i ovanstående citat. Det missades i brevet. Rent krasst ser brevet roligt ut med 3 eller 4 olika storlekar på typsnittet, knepiga radbrytningar, osv. Det ser ut som en övning i teckensnittsstorlekar för barn i årskurs 4.

Innehållsmässigt funderar man också på vad de sysslar med.
”Första gången du inte följer tvärvillkoren eller de extra tvärvillkoren minskar stöden vanligtvis med 3 procent.
Om felet är litet minskar stöden med bara 1 procent.
Om felet är stort minskat stöden med 5 procent.”

När man nu ansett att vi inte kunde sköta om fåren och att de var så magra att de skulle frysa ihjäl i vintras så torde man väl anse att felet är stort men det gör inte länsstyrelsen utan de drar av 3 %. Nåja, det ska överklagas till jordbruksverket.

2 kommentarer

  1. Anders

    När man får brev från en myndighet som innehåller stav- och grammatikfel så kan man inte låta bli att undra om de är lika dåliga på sitt yrke som på att stava. Det kan ju vara så att handläggaren är dyslektiker eller har ett annat modersmål än svenska och därmed svårt med språket. Men det ger ett så mycket seriösare intryck om breven är korrekt formulerade, varför man tycker att myndigheterna borde vinnlägga sig om att korrekt svenska används.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.