resan hem 015

Tänkvärt möte…

Av , , Bli först att kommentera 2

Mitt barnbarn Victorias hund Rani har varit hos mig idag. Hon har legat framför mina fötter ute på terrassen och lyssnat på alla stadens ljud. Jag sitter och läser Marie Hermansons bok ”Musselstranden.”

Innan Rani kom var jag och helghandlade. Under dom drygt två timmar som det tog mig, träffade jag många vänner. Bland annat en kvinna som jag känner sedan lång tid tillbaka. Vi hann avhandla pensionärernas ” löneförhöjning ”, tiggarnas situation, rökningens förbannelse, svampplockning med mera. Både hon och jag har lätt att prata så samtalet drog ut på tiden. Men vad gör det, vi rår ju över vår egen tid. Vi skiljs åt. Då kommer min bror Kjell och min svägerska Gunilla. Naturligtvis har vi också en hel del att prata om. Tiden började bli knapp. Jag har fortfarande inte handlat och Victoria kommer snart. Tänker, att jag får skynda mig på. Innanför dörren på ICA kommer en bekant fram till mig. Hon säger: - Jag såg dig här utanför men jag ville inte störa. Har du tid ett par minuter? Naturligtvis har jag tid. Hon frågar då om jag har hört att hennes man hastigt har gått bort. Han var ute på ett ärende. Kom aldrig hem. Han dog inne på en affär. Vad säger man? Jag gav henne en kram och vi pratade en stund till. Sedan skildes vi åt. Många tankar kommer efter mötet.

”Dagen i dag är en märklig dag, den är din. Dagen i morgon har du inte fått något löfte om. Men dagen i dag har du.”

Tänkvärt / Mona

images[1]

En stark kvinna…

Av , , Bli först att kommentera 0

Den senaste månaden har jag läst en del böcker av Marie Hermansson. Hon är född 1956 i Sävedalen utanför Göteborg. 2005 fick hon de svenska bokhandlarnas skönlitterära pris för ” Mannen under trappan ”. Med sin förmåga att fritt röra sig mellan realism och saga intar hon en särställning bland svenska prosaister. Hon har även varit Augustnominerad.

hembiträdetJag har precis avslutat ”Hembiträdet”. En både spännande och underhållande bok.

Yvonne är en framgångsrik organisationskonsult. Hon känner leda såväl i jobbet som i sin familj. För att liva upp sig börjar hon vandra runt i ett främmande villaområde. Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs. Hon får veta att de söker en hemhjälp och går dit på en anställningsintervju. Hon får jobbet. När hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till. Bland annat, var är frun i huset? Hon dras alltmer in i familjens mörka hemligheter.

Från början var jag inte speciellt förtjust i karaktären Yvonne. Men jag började gilla henne mer och mer. En stark kvinna som vågade gå sin egen väg även om det är på ett ovanligt sätt.

Jag var på Röda Korsets bokavdelning i går och hittade Marie Hermanssons bok ”Musselstranden.” Jag ska börja att läsa den i kväll. Återkommer med kommentarer längre fram.

Dags för en kopp kamomillte och en stund av tv tittande. / Mona

 

140711 015

Datorproblem…

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är det några dagar sedan jag skrev i min blogg. Jag fick problem med min nya dator. Vi fick byta den, men nu hoppas jag att det ändå ska fungera. Vem hade trott att det skulle bli  så här när jag äntligen fick en ny dator. Nu är det bara att ta nya tag.

Boken ”Juvelskrinet ” av Jan Mårtenson var inte vad jag förväntade mig. Jag återkommer i ämnet.

Nu ska jag umgås med mina vänner och vi har tänkt grilla i det här fina vädret. / Mona

Bli först att kommentera
fiskflöte

Fiskelycka…

Av , , Bli först att kommentera 0

I dag har jag varit med en god vän och fiskat. Några småabborrar, ett par mörtar och ett antal snorgärsar. Vad är det för lycka med det tänker ni? Utmed mig stod en grabb i 6-7 års ålder. Han får napp men ingen fisk. - Pappa, pappa ropar han, fisken tog hela min mask! Han tittar på mig. Ansiktet strålar av lycka. Sen säger han. - Det gör ingenting att jag inte fick någon fisk. Det är roligt ändå. Tala om fiskelycka.

En av mina grannar läser en hel del böcker. Vi brukar låna mellan varandra. Han kom förbi med Jan Mårtenssons  senaste bok  ”Juvelskrinet”. Antikhandlaren Johan Kristian Homan dras in i en härva av mord, korruption och rysk maffia. Låter väldigt spännande. Jag återkommer och berättar mer när jag har läst klart.

Blommorna ute ropar efter vatten, jag kommer / Mona

 

Citat_ ett hem utan

Av , , Bli först att kommentera 0

I dag är ännu en fantastisk sommardag med sol och värme. Jag passar på att vara ute i naturen, men bjuder på ett citat jag till 100% skriver under på.

Önskar er en härlig dag/Mona

boktips 008

Sussis boktips…

Av , , Bli först att kommentera 1

Hej! Susanne heter jag och är dotter till Mona. Det är jag som hjälpt min mamma med att komma igång med sin blogg. Vi tyckte att det var en god idè att jag även skulle bidra med mina boktips för att bredda inriktningarna på våra boktips. Jag är en periodläsare och precis som min mor fyndar jag böcker nästintill varje gång jag besöker en seconhand butik. Böcker är fantastiska. Jag gillar att skriva och uttrycka mig i bild, och jag har även skrivit två stycken egna böcker. En tredje är på G. Vill ni läsa mer av mig finns jag på bloggen VardagsLycka: http://blogg.vk.se/Vardagslycka/ Nu till dagens boktips.

Boken ”De ovanliga” är skriven av Åke Mokvist. Det är en varm och ödmjuk bok om människor som valt att leva sina liv precis som de önskar och vill. De går sina egna vägar.

100_2170En tänkvärd bok med fina bilder som ger mig perspektiv på mitt eget liv och ofrånkomligt frågar jag mig själv; - Lever jag mitt liv så som jag egentligen önskar? Det här är en bok att ha i bokhyllan och plocka fram lite nu och då när vi behöver varva ner, koppla av och ta en paus från vår stressiga vardag. Eller varför inte ge bort den i present till någon du bryr dig om. /Susanne

läser i hängmattan

Vi hjälps åt….

Av , , Bli först att kommentera 0

Det finns ju så många olika inriktningar när det gäller böcker. Allt från deckare, biografier, faktaböcker till kärleksromaner och självhjälpsböcker. Alla har vi ju olika smak. För att ni ska få så många olika tips på bra böcker, kommer jag att ta hjälp bland annat av min dotter som ofta läser en annan typ av böcker. Det finns även andra i min närhet som gärna bidrar med läsvärda boktips.

Helgen kommer väl att se ut som bilden. / Mona

 

140703 020

Plötsligt händer det….

Av , , 2 kommentarer 0

Idag fyller min son Christoffer år. Vi har firat honom med middag hemma hos mig. Jag har jobbat hela dagen för att förbereda en god middag. Buffé med olika smårätter.

140703 023Chokladtårta med jordgubbar som efterrätt. Efter presentutdelningen visade det sig att det fanns ytterligare ett paket. Döm om min förvåning när det var till mig. Mina underbara barn och barnbarn med respektive hade gjort slag i saken och köpt en laptop till mig! Ni som har läst min blogg vet ju att jag har haft problem med min dator ( ca. 15 år gammal ). Dom tyckte antagligen att det var på tiden att jag fick en ny dator speciellt nu när jag har börjat blogga. Mina känslor är svåra att beskriva. Ord räcker inte till.

Nu kommer jag att göra mer uppdateringar på bloggen. Så håll utkik.

Dags att plocka undan och diska efter födelsedagsfirandet.

Vilken omtumlande dag. / Mona

Citat_Böcker...

Av , , Bli först att kommentera 0

Böcker på vift, känner ni igen det?

/Mona

till din vrede upphör

Boktips nr. 2

Av , , Bli först att kommentera 1

åsa larssonI mitt inlägg den 27 juni berättade jag att jag skulle börja läsa Åsa Larssons bok ” Till dess din vrede upphör”. Nu är det gjort och ska jag berätta vad jag tyckte om den.

”Handlingen utspelar sig i Kiruna, där Åsa Larssons växte upp. Någon mördar två ungdomar när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.

karta kiruna

Polisinspektör Anna-Maria Mella och kammaråklagare Rebecka Martinsson arbetar åter tillsammans i en mordutredning. Två kvinnor som varit med om väldigt traumatiska händelser i sina yrkesliv. Jag kan inte låta bli att tycka om dem båda två. Två så olika kvinnor men ändå lika. Sedan har vi bröderna Hjalmar och Tore. Hjalmar som aldrig fått känna någon kärlek i hela sitt liv och Tore som är totalt känslolös. Allting knyts samman i en spännande roman. I Dagens Nyheters recention stod det:” Mycket mer än bara mordgåtor.” Det är bara att hålla med. Hör gärna av er och berätta vad ni tycker om boken.

Snart dags att förbereda middagen. Vilken lycka det är att kunna hämta mina egenodlade kryddor, strax utanför dörren. På återhörande/Mona