Boktips nr. 2

åsa larssonI mitt inlägg den 27 juni berättade jag att jag skulle börja läsa Åsa Larssons bok ” Till dess din vrede upphör”. Nu är det gjort och ska jag berätta vad jag tyckte om den.

”Handlingen utspelar sig i Kiruna, där Åsa Larssons växte upp. Någon mördar två ungdomar när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.

karta kiruna

Polisinspektör Anna-Maria Mella och kammaråklagare Rebecka Martinsson arbetar åter tillsammans i en mordutredning. Två kvinnor som varit med om väldigt traumatiska händelser i sina yrkesliv. Jag kan inte låta bli att tycka om dem båda två. Två så olika kvinnor men ändå lika. Sedan har vi bröderna Hjalmar och Tore. Hjalmar som aldrig fått känna någon kärlek i hela sitt liv och Tore som är totalt känslolös. Allting knyts samman i en spännande roman. I Dagens Nyheters recention stod det:” Mycket mer än bara mordgåtor.” Det är bara att hålla med. Hör gärna av er och berätta vad ni tycker om boken.

Snart dags att förbereda middagen. Vilken lycka det är att kunna hämta mina egenodlade kryddor, strax utanför dörren. På återhörande/Mona