Stänga systemen

Jag är så irriterad på mig själv. Irriterad för att jag hemfaller åt gamla synder i en blink. Det handlar inte om godisätning och sånt, nej något mycket värre. Jag stänger av mina system.
I natt när jag målade kökshandtag efter midnatt kände jag plötsligt att jag var yr.
Äh, jag är nog trött, tänker jag. Det blir lite snålt med sömn när man ska trycka in en massa målande och tapetserande i en annars ganska pressad vardag.

Men det där yra gav inte med sig. Och plötsligt slog det mig att jag känner igen känslan. Jag har feber! Det man borde göra då, är naturligtvis att gå och lägga sig omgående. Gör jag det? Svar nej. I ett rasande tempo svullnade hals och öron åt och jag övermannades av en gigantisk huvudvärk. Då gick jag och la mig. Å andra sidan var det precis när jag hade målat klart, skulle tro att det fanns en koppling i det där med att tillåta sig att känna av systemen när man tycker att man kan.

Sen låg jag i sängen med febertermometern och irriterade mig på att jag inte hade känt att jag höll på att bli sjuk. Brukar man inte bli matt? Ont i lederna? Frossa?
Nä, tydligen kommer det bara utan förvarning på en sekund, tänkte jag buttert.
Men när jag legat en stund till så insåg jag plötsligt att det jag hade lovat mig själv inför hösten – att känna efter bättre- plötsligt inte alls fungerar.

För nog fasen hade jag egentligen känt att jag höll på att bli sjuk. Lyssna här.
1) Jag var och simmade och tyckte att folk, som jag normalt simmar betydligt fortare än, plötsligt hade skaffat sig råkondis för jag var ruggigt mycket långsammare.
2) Jag hade så ont i mina knän, vilket jag förklarade med att jag nog hade knyckt till dem när jag sköt ifrån vid kanten.
3) Jag frös som en gris när jag klev ur bassängen, jag som är världens varmblod och aldrig fryser.
4) Jag fick någon sorts konstiga värmeutslag i bastun, ända från bröstkorgen och ner till vaderna. Gud vad det måste vara varmt i bastun idag tänkte jag.
5) Jag frös en massa hemma på kvällen när jag satt och jobbade. Jäkla idiot som inte hade tillräckligt med kläder på dig när du gick hem från badet och kylde ner dig, skyll dig själv, tänkte jag.

Sen sitter jag där och irriterar mig på att jag plötsligt blir sjuk och att jag minsann inte fått minsta lilla föraning. Det, mina vänner, är SJUKT.

Jag måste lära mig att inte stänga av systemen, bara för att jag tycker att jag har saker jag måste göra klart. När kroppen säger nej, så är det nej.

En kommentar

  1. ia

    Nä det hörs vilket kön du är av…
    men det lönar sig att ta signalerna på allvar. Nu ska jag ta itu med råttfällan-huvva!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.