Göteborg enkel

Vi har varit en snabbsväng in till Umeå och satt Isa på flyget till Göteborg. Hon ska göra sin sjunde-klass-prao på Eka Chemicals AB som kemi-ingenjör. Varför gå den enkla vägen och välja något i Nordmaling, när man har chans att åka till kusinerna och få delta i laboratoriearbete inom papperskemi och fysikalisk pappersprovning en vecka? Min lillebror är kemi-ingenjör där och tack vare honom fick hon en jättebra praoplats. Hon suckade nämligen först för att det verkade omöjligt att få en prao som läkare eller advokat här. Nu är hon synnerligen nöjd.

Vi hann förbi NUS en sväng också, där Isas klasskompis har genomgått en stor ryggoperation och låg fullmatad med morfin och fnittrade. Ändå gjorde det rätt så ont när hon skrattade sa hon och det är klart att det blev ganska mycket sånt när vi rasade in där. Det hade gått jättebra och tjejerna hade fullt sjå att undersöka kateterutgångar, kisspåsar och droppräknare, tills vi var tvungna att ge oss iväg till flyget.

Det är lite spännande att skicka iväg dottern ensam med flyg första gången. Hon behöver inte byta, utan får sitta kvar på planet när de landar och släpper av och på folk på Bromma. Sen kör jag ner, tillsammans med Anton, och hämtar hem henne nästa helg. Det känns inte fel alls med ett glas vin på någon gatuservering i sommarvärmen i Göteborg några dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.