Gummifetish, någon?

Jag var hos tandläkaren och gjorde steg ett i min rotfyllning igår. Hela natten innan låg jag vaken och funderade på hur man tänker när man ska genomgå en hjärtoperation och vet att man har 50/50 chans att överleva?
Jodå, jag insåg att mina odds var bättre än så och att det inte är jämförbart, men ändå. Det där med ångest är knepiga saker.

Jag är i alla fall en erfarenhet rikare. Och jag har dessutom insett att jag inte har någon gummi-fetish! De täckte typ hela munnen med någon sorts gummiduk och hade jag inte tillräcklig panik innan, så fick jag det definitivt då. Folk har de konstigaste böjelser. Det finns de som njuter av att ligga i tandläkarstolar också.
Besides, hur ska man kunna slappna av med händerna när man ligger så bakåtlutad att det känns som man ska glida bakåt, ner från stolen och ut genom fönstret om man släpper handtagen minsta lilla?

Det är inte roligt att bedöva gommen. Det hade å andra sidan säkert varit ännu mindre roligt att ha den obedövad. Nu är det gjort och kvar är bara värken (som var outhärdlig i natt) och en fyllningstid om tre månader. Ja och så en obetald räkning förstås.

Å andra sidan. Hockeyspelaren Erik Gilljam i LN91 fick en puck på käken i söndags. Käken sprack. Tänderna såg också fasligt illa åtgångna ut där han stod med blodet rinnande. Han hade nog hellre gjort en rotfyllning.

En kommentar

  1. Annika

    heja du, vet prexis vad du går igenom… Har under XX antal år haft en extra att försörja, dvs min tandläkare. Jag tillhör dem som han hämtade ute i väntrummet, och med varm hand ledde mig som lammet till du-vet-vad. Nu är han tyvärr sjuk, så jag var igår till min nye tandis… Jättegullig, nu är jag inte ”det lilla rädda barnet” längre utan jag är ”en nöjd kund” som han gör allt för att hjälpa. Å Plötsligt har det hänt, jag avbokar inte alla tider och skjuter upp eländet. Jag går självmant in med ett nåja, leende på läpparna. Lycka till Monica…

    😉 AnnikaE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.