Partyparty

Familjen flams. Lillebror hade köpt lösmustascher i 15-årspresent. Petter tog direkt modellen ”partyguy” , pappa, Isa och Anton slogs om ”bandit”, ”smart guy” och andra intressanta modeller.

15-årsdagen avlöpte utan några missöden. Isa var glad och nöjd och hade inte behövt "sova räv". Hon vaknade inte förrän vi i princip satt i hennes säng. Och alla vi övriga var ungefär medvetslösa.
Allt var sig likt. Petter och Anton knövlade ihop presentpapper till bollar och försökte pricka papperskorgen. Och helt som förutsett blev lillebror tråkad av storebror för sina missar. Pappa sa fel dotternamn när han skulle inleda sitt hipp hipp hurra och hade i vanlig ordning glömt att ta bort prislapparna från alla paket. Något jag kunde förutse eftersom han slog in paket under ett av Skellefteås powerplay i semifinalen kvällen innan. Särskilt road var Isa över att det på hennes biopresentkortskuvert stod " önskar barn- och utbildningsnämnden.

Anton gjorde iakttagelsen att de mest intressanta paketen numera är de som är små och platta där det "typ ligger pengar, NHL-biljetter eller presentkort på datorer eller sånt". I det här fallet en bärbar dator.

Sen bakade jag tårtor och skrev texter och åkte ut på jobb mellan gräddningar och kreativa idéer till glasyr på pistagekakorna och så kom hela tjocka släkten på köttsoppsmiddag och födelsedagsfika. När alla 21 hade ätit och ungar hade skjutsats, hämtats och förflyttats mellan tre omgångar handbollsträningar så åkte merparten med brorsan hem till honom för att fortsätta frosseriet.
Jag var totalt utslagen efter 15-årskalaset. Jag är inte gjord för korta nätter och hektiska kalas längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.