Lövenkändisar

Jag blev full i skratt igår åt ett roligt minne. När jag såg matchen mellan Sverige och Lettland i hockey-VM igår, var det helt omöjligt att låta bli att småle åt en händelse vid sidan av isen, när det lokala hockeylaget LN91 för några år sedan skulle spela jippomatch mot Björklöven.
LN91 skulle få förstärkning av sina gamla spelare i form av Modos Peter Öberg och Christoffer Norgren som då spelade i Linköping. Dessutom skulle man i den här matchen få låna tillbaka de spelare som då spelade i Löven: Nicklas Johansson och Jimmy Blixt. Daniel Johansson från allsvenska Sundsvall var också med.

Förväntningarna inför matchen var gigantiska i lilla Nordmaling. Lövens supportrar Green Devils åkte till Nordmaling några helger innan för att scouta ishallen under en av LN91:s seriematcher och gjorde en riktigt kul grej av det på sin hemsida.
Biljetterna såldes slut i ett nafs. Det var rena OS-yran i Norrskenshallen.

Jag var där i mycket god tid och stod nere i foajen när jag det började droppa in folk.
Tänk er scenariot. LN91 spelar träningsmatch mot Björklöven. Biljetterna är slutsålda sen länge. Alla har fått order om att vara noga med biljettkontrollen som den här dagen hålls precis innanför entrédörrarna till anläggningen.
Det är då han dyker upp. En vanlig kille i svart jacka.
Han går rakt förbi biljettkontrollen och blir haffad av LN91:s gamla trotjänare Monica Hörnlund.
– Ursäkta mig, har du biljett? undrar hon vänligt.

Killen ser frågande ut. Monica ställer om frågan, men han svarar inte utan börjar gå förbi henne. Det är nu Monica tycker det är dags att agera. Ingen smiter ostraffat in. Så hon hugger tag i armen på killen, spänner ögonen i honom och frågar än en gång om han har biljett.
Han tittar förvånat på henne, rycker på axlarna och säger "only english".

Nu hör till saken att Monica är engelsklärare, så hon byter rappt språk och frågar på prydlig engelska om han har biljett. Till svar får hon en axelryckning och ett "uuh?".
Hon försöker igen och frågar om han ska se matchen. Killen svarar med samma "uuh?" och ser aningen villrådig ut, där han står med sin arm i ett fast grepp i den här damens hand.
Med en ängels tålamod frågar Monica igen på engelska om han ska se matchen mellan LN91 och Björklöven.
– Ehhh, I´m gonna play, svarar Björklövens Lettiske VM-spelare Mikelis Redhlis lättat innan han försvinner mot omklädningsrummet.
I mörkret är alla katter grå. Och utan utrustning är alla hockeyspelare vanliga människor.
Kanske är Redhlis mer välkänd i det Lettiska VM-laget som slog Sverige igår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.