Midsommar i Ängelsberg

Nu har 33 av de 34 midsommarfirarna från Trellebrog till Piteå, anlänt till Ängelsberg i Västmanland. Som vanligt är det en blandning av gammalt och nytt folk i alla åldrar. Det som är riktigt kul är att vi får med oss många i 20-årsåldern, som var med när vi började den här traditionen för 15 år sedan, men vars föräldrar har slutat fira med oss. Och det är rätt så snälla pojkar de här 195 cm långa, mycket kortklippta, heltatuerade och piercade stockholmarna.

Vår tradition är att vi hyr ett hus, oftast ett vandrarhem, någonstans i Sverige. I år har vi hela vandrarhemmet i Ängelsberg med tillhörande bastuflotte.
Alla tar med det man vill äta själv, med lite bjudmån. Sen slänger vi ihop allt till en midsommarbuffé och lever i kollektiv hela helgen. Allt mitt är ditt. Vi delar rum, slåss om duschar och hjälps åt med matlagning och grillning.

Vi har inga krav och måsten, alla gör det man vill. Vill man midsommardansa kring stången så gör man det. Vill man inte så slipper man. Vill man bara vara social eller läsa, paddla, promenera eller bada går det också fint.
Vi har inte en tillstymmelse till planering eller tipspromenad. Pokerset brukar dock komma fram senare på kvällarna.
Vi planerar inte heller mat, eller frukostar. Vi tar det som finns och dukar upp bara.
Och det är så jädra kul och avspänt varje år!
Jag tror att för att det ska funka måste det vara ganska generösa människor som verkligen vill umgås med andra.

Nu väntar vi bara på solen så vi kan duka upp midsommarmaten utomhus.Dagen idag brukar bli en orgie i matlagning av alla möjliga sorters mat. Min midsommar börjar när man pladdrar i storköket, med ett vinglas i handen och rör i lite grytor här och där.
Hoppas ni andra får det lika trevligt Glad midsommar på er allihop!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.