Sjukt trött eller sjukt sjuk?

Det är inte nog med att man ska brottas med sig själv varje morgon. Man ska dessutom gå i klinch med lillsonen som är konstant trött, bedrövad och belamrad med smärtor av alla möjliga slag från huvudvärk till spetälska.
Och det värsta är att man kan inte göra en adekvat bedömning av hans hälsotillstånd förrän han varit uppe en halvtimme, fått i sig frukost och pratat om något roligt, innan man ser varthän det barkar. Han tillhör nämligen sorten som kan få precis hela världen att gå under när han är trött. Dessutom är det ju den tiden på året när man snorar lite själv och halsen ömmar och var går egentligen gränsen för sjuka barn och vuxna?

I morse hade jag all möda i världen att inte slå gröt-tallriken i skallen på honom och börja skrika en massa förbjudna saker. Jag biter ihop så käken går ur led, för att inte hamna i den fällan. Jag tittar på klockan och räknar sekunderna tills han är ute ur huset och på väg med ryggsäcken. Ja, och så inväntar jag den obligatoriska tillbaka-springningen 30 sekunder senare när han på väg förbi postlådan kommer ihåg något han har glömt.
Sen kan man ta itu med sitt eget dåliga morgonhumör och vänta tills han kommer från skolan som en ny, glad människa.

2 kommentarer

  1. Fyrabarnsmamman

    Ha ha ha…
    Känner igen allt du skrivit! Har 3 som är i den ”trötta” åldern. Var gränserna går för när jag kallar dem så sjuka att de får vara hemma är olika för olika barn innan terminen är slut… Låter kanske hemskt, men om ungen ofta är sjuk så får han/hon gå om det inte verkar livshotande… När man går i högstadiet är det inte svårt att halka efter. Och så har jag en som äääälskar skolan – henne får man tvinga att stanna hemma ibland.
    Känns det igen?

  2. Monica Lundqvist

    Ja, dessvärre eller dessbättre så känns det igen. Och det är väl precis som i vanliga vuxna livet på arbetsplatser.Man har olika trösklar – skillnaden är väl bara att det inte finns någon mamma som nyper dem i örat där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.