Pass


Bara att skriva sin namnteckning inom given ram på den där skärmen kan framkalla värsta flamset.

Är det någon som försökt skaffa pass till ett barn? För enkelhetens skull ska båda vårdnadshavarna och barnet i fråga följa med. Jag tycker inte man ska behöva ta ledigt från jobb och skola för att åka och skaffa ett pass. Det innebär att det har tagit oss i princip ett år, innan vi fick till två lediga föräldrar, ett ledigt gymnasiebarn och polisens öppettider samtidigt.
 
Gamla passet har gått ut, hon har ingen godkänd legitimation och man ids ju inte skaffa nytt ID när hon snart har ett körkort.
Jag tyckte vi kunde vänta två veckor till. Då har hon nämligen fyllt 18 och kan gå dit alldeles själv. Men det tyckte inte hon.
”Jag kanske ska på krogen kvällen när jag fyller 18 och hur ska jag då komma in om jag inte har leg?”
 
Så, inför den fullt förståeligt trötta damen vid disken, en fredagseftermiddag strax före stängning, flamsade hon och hennes kompis framför kamera, fingeravtrycksapparat och spejsig autografskärm. Jag håller med min man. Det är en situation som triggar igång precis allt flams som finns. Det blev säkert glada miner på passbilderna.

 

En kommentar

  1. IngMarie

    Det som triggade mej mest när jag förnyade mitt pass var att jag skulle behöva betala för ett dylikt skräckporträtt! Det som förvånade mej var att polisen ändå lät mej fara hem istället för att låsa in mej direkt. Kriminellare typ har sällan skådats…huvva!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>