Konsumschemat

Igår när jag körde förbi Konsum fem i nio stod det sex pensionärer där utanför och väntade på att affären skulle öppna. Jag funderade på om jag också kommer att bli sån när jag närmar mig 80?
Kommer jag, som då har hela dagen fri, att stå och hänga på låset till Konsum istället för att ligga kvar i sängen och titta på Rachel Ray, Oprah  och God morgon-TV?

 
Vilka är det egentligen som handlar när på dagarna? Jag menar, jag ser ju bara dem som går i samma hjulspår som jag själv förmodligen. Vi som trängs vid middagstid, eller snarast fem i åtta i ett rusningsvarv genom butiken innan de stänger.

 

Jag jobbade på Ica Liljedahls när vi började med söndagsöppet i Nordmaling. De första tio söndagarna tror jag att jag hade en kund i timmen ungefär. I bästa fall.
I söndags skulle jag snabbspringa in på Konsum och handla en laktosfri grädde. Framför mig stod sexton personer i kassakö, fördelat på två kassor. Tiderna har förändrats.
 
Jag tänker kartlägga när det är absolut mest effektivt att handla. Nu vet jag att 9.45 en tisdag är ett lyckokast. Rakt genom en lugn butik till en ledig kassa. Det gillar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>