Pottfrillan

Anton har fått i läxa att göra sitt släktträd. Eftersom det är femte gången ( femte barnet, alla ska denna stigen vandra enligt läroplanen) det här kommer i hemläxa skulle man ju kunnat tänka sig att jag lärt mig vad min mans farfarsfar hette. Det vet inte min man heller. Faktum är att han var osäker på närmare släkt än så. Det var jag som visste vad min mans morfar hette, eftersom vi faktiskt har en son som är döpt efter honom!

Well, det här fick till följd att Anton plockade fram mina gamla fotoalbum och blev varse en massa gamla bilder från min skoltid. Bilder på flera av hans nuvarande klasskamraters föräldrar bland annat. Mest förtjust var han över att hitta sin gamla fröken Lollo på en bild, uppgifter som han direkt spred vidare till sina kompisar i bilen på väg ner till ishallen.
 
Anton: Visste ni att Lollo har haft pottfrisyr??
Noel: Va? Vad hemskt!
Anton: Ja det såg verkligen inte klokt ut.
Tom: Jamen…jag har också haft pottfrisyr.
Anton: Va???? När då?
Tom: Ja, när jag var kanske tre år eller nåt.
Anton: Jamen det räknas inte, då kan man ju liksom inte hålla DIG ansvarig.
Noel: Nej, då får man ju inte bestämma själv. Hur gammal var Lollo?
Anton: Typ 15.
Noel: Åhhh…DÅ har hon ju bestämt det själv!
 
Jag har en bestämd känsla av att min frisyr från åttonde klass också faller under kategorin pottfrisyr.

Pottfrilla… eller är det bara en kort page jag har på skolavslutningen i åttan?

En kommentar

  1. Lena

    Ja,ja! Inget ont som inte har något gott med sig. Fint kort…och…pottfrisyr…de har vi väl alla haft!Igenkännandets glädje kanske man kan kalla det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>