Körkortslös

Igår skulle jag hämta ut medicin på Apoteket. Då måste man som bekant visa legitimation numera. Så jag halade upp plånboken för att ta fram körkortet – som plötsligt var spårlöst försvunnet! Jag vände upp hela plånkan och slet ut vartenda kort, men inte hjälpte det. Körkortet var spårlöst försvunnet. Och det har ju alltid sin bestämda plats i plånboken.

Nu fick jag panik. Det var helt svart. När hade jag det senast? Sist jag kunde erinra mig att jag hade haft upp det var när jag blev stoppad i en poliskontroll i Övik i början av december. Jag fick blåsa och visa körkort, men jag vet att jag fick tillbaka det. När när när hade jag det sen??
Efter en stunds funderande kom jag på att jag beställde en del julklappsböcker på Internet och då ska man ju ha legitimation med sig för att hämta ut paketen. Jag borde alltså ha skickat mitt körkort med antingen min man eller något av barnen.
 
Så jag ringde min man som sa att han absolut inte hade det, men att han skulle kolla för säkerhets skull. Så ringde jag barnen som inte heller hade mitt körkort. Jag hade ett vagt minne av att Petter hade haft det, men att han lagt det på bordet vid min dator sen. Och nu började jag misstänka att jag kanske slängt det i pappersinsamlingen eller något annat i min stora kontorsröjning innan jul. Det är ju lite besvärligare att kontrollera.
 
Tre timmar senare ringde min man. Jo, det låg visst i hans plånbok men han hade inget minne av hur det kunde ha hamnat där. Det låg ovanpå hans körkort i den där plastfickan. Jag undrar om han har legitimerat sig med det??
Den som var mest upprörd var förstås den nybakade körkortsinnehavaren i huset.
”Du menar att du har kört bil utan att ha körkort med dig i en hel månad????”
Ja, det verkar inte bättre. Kan man hänvisa till att ha handlat i ”god tro”?

En kommentar

  1. Åsa

    Vilken fasa! Körkortet vill man ju gärna ha koll på.
    Själv brukar jag ha lämnat mitt ica-kort till dottern och märka det i kassan efter att ha packat upp hur mycket varor som helst… Man borde väl lära sig av sina misstag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.